Gençlik değil ölüm getiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gençlik değil ölüm getiriyor

SAĞLIK Haberleri  / AA

Yüz Plastik Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Alper Çağıcı, deri altına uygulanan estetik işlemlerin sadece sağlık merkezlerinde uzman hekimler tarafından yapılabileceğini, dolgu, botoks, gençlik aşısı gibi işlemlerin ölümcül alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğini belirtti.

Kuaför ya da güzellik merkezi gibi iş yerlerinin deri altına işlem uygulama yetkisinin bulunmadığına işaret eden Çağıcı "Bu tür işlemler sağlık kuruluşlarında sadece dermatoloji, plastik cerrahi ya da kulak burun boğaz uzmanı hekimler ile Sağlık Bakanlığı sertifikalı medikal estetik hekimleri tarafından yapılabilir. Güzellik merkezleri gibi yetkisiz yerlerdeki uygulamalar sakıncalıdır. Dolgu, botoks veya gençlik aşısı gibi uygulamaların ardından tedaviye dirençli nodüller oluşabilir ve bu  nodüllerin teşhisi ve tedavisi oldukça zor olabilmektedir" dedi.

ÖNCE DİPLOMAYI GÖRÜN

“Botoks, gençlik aşısı gibi işlemler öncesi şüphe duyanlar mutlaka doktorun diplomasını görmek istesinler” diyen Prof. Dr. Çağıcı “Sertifikalı ürünlerin de kullanılması çok önemli. İlaçlardan da kaynaklı sorun yaşanabilir. İşlemin yapıldığı yer güzellik merkeziyse ve uygulamayı gerçekleştiren kişi doktor değilse kasten adam yaralama suçu var demektir. Başvuranın sıkıntı yaşadığı birçok olay var. Hepsi de basına yansımıyor" diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...