Koronavirüs anne sütüne geçmiyor

Düzenleyen:
Koronavirüs anne sütüne geçmiyor

SAĞLIK Haberleri

Doğuma Hazırlık Eğitmeni Sultan Torun, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalarda anne sütünde koronavirüs tespit edilmediğini ve pozitif annelerin de emzirebileceğini açıkladı.

Ziyneti KOCABIYIK

Ulusal Bebek Dostu Hastane Denetçisi ve Doğuma Hazırlık Eğitmeni Sultan Torun, her ne şartta olursa olsun anne sütüne güvenilmesi gerektiğini belirterek "Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalarda anne sütünde koronavirüs tespit edilmedi” dedi.

Korona şüphesi olan veya testi pozitif çıkan lohusa annenin de bebeğini emzirebileceğini anlatan Torun “Anne pozitif olmasına rağmen genel sağlığı yerindeyse maske, önlük, eldiven ve dezenfekte kurallarına uyarak emzirmeye devam etmelidir. Eğer sağlığı yerinde değilse, hijyen kurallarına uyarak anne sütü sağılmalı ve bebeğe verilmelidir” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...