Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ada'da gizli işgal bozuldu! Ankara bastırdı, siyonistler telaşlandı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Dünya

Ada'da gizli işgal bozuldu! Ankara bastırdı, siyonistler telaşlandı

Son Güncelleme: 07 Ağustos, 2024 - 05:21
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Ada'da gizli işgal bozuldu! Ankara bastırdı, siyonistler telaşlandı
Fotoğraf Başlığı Ada'da gizli isgal bozuldu! Ankara bastirdi, siyonistler telaslandi

Sahte evrak ve şirketler üzerinden binlerce dönümlük Kıbrıs toprağını ele geçiren siyonistler, getirilen müeyyideler sonrası Kuzey Kıbrıs’ı panik hâlinde terk ediyor.

Kaydet
a- | +A

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Kuzey Kıbrıs’ta gazetemizin öncülük ettiği “siyonist istila” haberleri ve ardından yapılan kanuni düzenlemeler sonuç verdi.

Sahte evrak ve şirketler üzerinden binlerce dönümlük Kıbrıs toprağını ele geçiren siyonistler, getirilen müeyyideler sebebiyle panik içerisinde. Yaşanan paniğin ilk ve en önemli göstergesi MOSSAD güdümlü siyonist David Lewis’e ait Trust Grup’un 19 yıl önce şüpheli işlemlerle ele geçirdiği Kıbrıs’ın dünyaya açılan kapısı Karpaz Gate Marina yönetiminden çekildiğini duyurması oldu. Güvenlik kaynakları, çok sayıda korsan şirket ve arazi sahibi İsrailli siyonistin, Kıbrıslı avukat, mali müşavir, noter ve iş insanı ile hileli hisse devri konusunda görüşmeler yaptığı bilgisini paylaştı.

BAKMADAN GEÇME
Siyonistleri arzımevut hayali motive ediyor
HABER
Siyonistleri arzımevut hayali motive ediyor

HÜKÛMETE ŞANTAJ YAPTILAR

Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya açılan kapısı olan Yenierenköy sahilindeki Karpaz Gate Marina ilk olarak 2002 yılında Kıbrıslı Asil Nadir’e 49 yıllığına kiraya verildi. Nadir, komik bir rakamla kiraladığı Marina’ya ilk iş olarak Sıdıka Atalay’ı ortak etti. İkili, bir dizi yatırım vaadiyle kiraladıkları Marina alanının da dâhil olduğu 430 dönümlük bölgeyi 2005 yılında siyonist David Lewis’e ait “Trust Grup’a” devretti.

Asil Nadir ve Sıdıka Atalay cüzi bir bedelle 49 yıllığına “PORT BARBAROS” üzerinden kiraladıkları alanı 10 milyon dolar hava parası karşılığında siyonist Lewis’e kiraladı. Marina’yı 19 senedir işleten David Lewis ödüllü bir siyonist olmasının yanı sıra Mossad ve İsrail Ordusu ile de iş birliği içerisinde yürüttüğü faaliyetlerle dikkati çekiyor.

Trust Grup’un 19 senedir Marina’da esrarengiz faaliyetler yürüttüğünü belirten Rauf Denktaş’ın eski danışmanlarından Sebahattin İsmail “Lewis sözleşme gereği buraya iki otel ve iki tatil köyü yapmak mecburiyetindeydi. Ancak Dünya Siyonist Kongre Üyesi David Lewis, devirden kısa süre sonra kiralama süresini 99 seneye çıkarmak için Kıbrıs Türk yönetimine içeriden ve dışarıdan yoğun baskı kurdu.

Sözleşmede yer alan ve en geç 10 yıl içerisinde, üç etapta 90 milyon dolarlık yatırım maddesini yerine getirmedi. Mukavele gereği siyonist Lewis’in Trust Grup’u bölgede bir yat limanı, iki otel, iki tatil köyü, alışveriş merkezleri ve sosyal donatılar inşa etmek zorundaydı. Sözleşmeye uymayan Lewis bununla da yetinmedi ve hükûmete ‘Yatırım istiyorsanız kira süresini 99 yıla uzatın. Ayrıca kumarhane ruhsatı verin’ şantajı yaptı. Ayrıca Türk limanı işletmecileri sebebiyle bir tür casus üssüne dönüştürüldü” dedi.

TÜRKİYE’Yİ GÖZETLİYORLAR

Kıbrıs’ın dünyaya açılan sivil tek kapısı niteliğini taşıyan Karpaz Gate Liman ve yerleşim sahasının 2000’lerin başındaki ilk dönem devrine Ada’da bulunan Türk güvenlik kaynaklarının onay vermediği ortaya çıktı. Kıbrıs’ta konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan üst düzey bir askerî yetkili “Karpaz’ın yabancı bir şirkete devri ciddi güvenlik riskleri barındırıyor. Karpaz Limanı, ülkenin dış dünya ile tek sivil köprüsü olma yanında İskenderun ve Antalya Körfezi’ni de gözetleyen stratejik öneme sahip. Artan Rum tehdidine paralel müzahir alanda inşa edilen Türk askerî üssü için de tehdit potansiyeli taşıyor” dedi.

Ada'da gizli işgal bozuldu! Ankara bastırdı, siyonistler telaşlandı - 1. Resim
Başlık ResmiAda'da gizli işgal bozuldu! Ankara bastırdı, siyonistler telaşlandı - 1. Resim

9 Kasım 2023'te gündeme getirmiştik...

GAZETEMİZ ORTAYA ÇIKARDI

UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük, Karpaz Gate konusunun millî güvenlik kapsamında görülmesi gerektiğini söyledi ve “Olayın en başından itibaren incelemesi, gerekirse el konulması gerekiyor” dedi. Türkiye gazetesinin tehdidin boyutlarını ortaya koyan ve toplumsal duyarlılık uyandıran haberlerinin hayati rol oynadığını ve resmi, sivil girişimlere öncülük ettiğini ifade eden Küçük “Kıbrıs’ı bize vatan kılan ecdadımızın mirasına hiçbir biçimde ihanet edemeyiz. Hükûmet önemli adımlar attı ve Kıbrıs halkında ciddi bir farkındalık oluştu. Hem Kuzey Kıbrıs’ın istikbali hem de Mavi Vatan için olağanüstü çaba sarf etmek ve bilinçli olmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“ÇEKİLİYORUZ”

Dünya Siyonist Kongresi’nin İsrail’e yaptığı hizmetlerden dolayı birçok defa ödüllendirdiği David Lewis karanlık ilişkiler ağının merkezinde bir isim. İsrail ordusuna yaptığı bağışlarla dikkati çeken Lewis’in Karpaz’a çöktüğü dönem istihbarat raporlarının olumsuz yönde olduğu ancak bazı şaibeli metotlarla bu devrin gerçekleştiği belirtiliyor. Geçtiğimiz cuma günü Trust Grup yönetimi toplandı ve Marina’nın Arkın Grup’a devredildiği açıklandı. Northern Cyprus ismiyle 19 yıldır işlettiği limandan çekildiklerini açıklayan Levis Trust Grup adına işletmeyi yöneten Liza Singer, gerekçe olarak ise Gazze’de yaşan gerilim, can güvenliği ve İsrail ile iletişim bağlarının zorlaşması gibi sebepleri sıraladı. Bu noktada en kritik soru Arkın Grup’la yapılan anlaşmanın mahiyeti. UBP Milletvekili Küçük ve Rauf Denktaş’ın bir dönem danışmanlığını yapan Sebahattin İsmail, devir için Bakanlar Kurulu kararının zorunlu olduğunu özellikle vurguladı. Siyonist Trust Grup’un mevcut gerilimden kurtulma amaçlı taktik bir işletme devri yapmış olabileceği de konuşulan konular arasında. Kıbrıs hükûmetinden konu ile ilgili açıklama bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME
Siyonist tehlike yanı başımızda! MOSSAD, Güney Kıbrıs’a çökmüş
HABER
Siyonist tehlike yanı başımızda! MOSSAD, Güney Kıbrıs’a çökmüş

HİLELİ SATIŞ PLANI

Kıbrıs’ta mülk edinme ile ilgili var olan boşlukları kullanarak binlerce dönüm arazi satın alan İsrailli siyonistler bu amaçla yüzlerce paravan şirket kurdu. Geçtiğimiz günlerde çıkarılan yasalar ve yapılan düzenlemeler, siyonistleri yeni çözüm yollarına itti. Tatlısu, Alsancak, Gaziveren, İskele ve Esentepe’de çok sayıda arazi toplayan siyonistler çıkarılan yasa ve verilen 70 günlük mühlet sebebiyle noter, avukat, mali müşavir ve iş insanlarının kapısını aşındırmaya başladı. Siyonistlerin teklifi sahip oldukları arazileri belirli bir miktar para karşılığında Kıbrıslı bir kişiye devretmek. Devir karşılığında ticari senet isteyen siyonist Yahudilerin sıkı takibe alındığı ve birçoğunun haraç mezat arazileri satışa koyduğu öğrenildi. Bu kapsamda en dikkat çekici gelişme Siyonist Afik Grup’un kurucu isimi Simon Aykut’un Güney Kesimi’nde tutuklanması oldu. Ayrıca paralel bir tutuklama da Kuzey’de gerçekleşti ve Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer yalan beyan, sahte belge düzenleme gibi suçlardan tutuklandı. Siyonist odaklar Kıbrıs’ta bozulan düzenlerini koruma adına bir süre direndi ve ülkeyi ekonomik iflas, medya, bürokrasi ve siyaset üzerinden kurdukları bağlantılarla tehdit etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 07 Ağustos, 2024 - 05:21
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Şampiyonluk maçı ertelendi, hükmen mağlubiyet yolda
    Şampiyonluk maçı ertelendi, hükmen mağlubiyet yold...
    Kaydet
  • 2
    Barcelona, Real Madrid'i devirip şampiyon oldu! Arda Güler...
    Barcelona, Real'i devirip şampiyon oldu! Arda Güle...
    Kaydet
  • 3
    Muhalifler siz niye böylesiniz?
    Muhalifler siz niye böylesiniz?
    Kaydet
  • 4
    Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak, emekli maaşı bayramdan önce yatar mı?
    Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak, emek...
    Kaydet
  • 5
    Türkiye'nin ünlü markası satılıyor! İşte 88 yıllık gıda devinin yeni sahipleri
    Türkiye'nin ünlü markası satılıyor! İşte 88 yıllık...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
    Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci Nureddin Zengi: Bir ömürlük destan
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Muhalifler siz niye böylesiniz?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Kurban Bayramı'nda ter dökenin hakkı: Kanun ne der, hesap ne söyler?
    Kaydet
  • Fatih Selek
    Fatih Selek Mikrop!
    Kaydet
  • Akif Bülbül
    Akif Bülbül Beka, siber güvenlik, dijital vatan
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Altın yatırımcısını heyecanlandıracak yeni tahmin! Uzman isim 'Eldekini kaptırmayın' deyip rakam verdi
    Altın yatırımcısını heyecanlandıracak yeni tahmin! Uzman isim 'Eldekini kaptırmayın' deyip rakam verdi
    Kaydet
  • İkonik modelin sonu geldi: Son BMW Z4 banttan indi
    İkonik modelin sonu geldi: Son BMW Z4 banttan indi
    Kaydet
  • Sihirli Annem'in Betüş'ü yıllar sonra anlattı: Zirvedeyken tek bavulla hayatımı sıfırdan kurdum
    Sihirli Annem'in Betüş'ü yıllar sonra anlattı: Zirvedeyken tek bavulla hayatımı sıfırdan kurdum
    Kaydet
  • Gören dönüp bir daha baktı! Otomobille çarpışan motosiklet trafik lambasına asılı kaldı
    Gören dönüp bir daha baktı! Otomobille çarpışan motosiklet trafik lambasına asılı kaldı
    Kaydet
  • Piyasalarda gümüş alarmı: Büyük kırılma kapıda mı?
    Piyasalarda gümüş alarmı: Büyük kırılma kapıda mı?
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Doğada kendiliğinden yetişiyor, vatandaşın geçim kaynağı oldu! Kilosu 200 TL'den satılıyor
Doğada kendiliğinden yetişiyor! Kilosu 200 TL
Kaydet
Adana'da 18 sanıklı cinayet davasında mütalaa açıklandı
Adana'da 18 sanıklı cinayet davasında mütalaa açıklandı
Kaydet
Çiftliğin en heybetlisi! İşte 1 ton 300 kilogramlık tosun için istenen ücret
Çiftliğin en heybetlisi! İşte 1 ton 300 kilogramlık tosun için istenen ücret
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası