Filistin tiyatrosu
İsrail Başbakanı Netanyahu, Kudüs'ten barış karşılığında vazgeçmeyeceklerini vurgularken ırkçı Dışişleri Bakanı Liberman'şaşkınlığa' yol açtı.
Kaydet
|
Netanyahu İsrail Kanal 2'deki açıklamasında, "Filistinliler'le barış anlaşması kapsamında Kudüs'ten feragat edilmeyecek. Birleşik Kudüs, ebediyete kadar İsrail'in elinde kalacak. Gurbette 2 bin yıl geçirdikten sonra demir ve ateşle Ağlama Duvarı'na geri dönen Yahudi halkı, kutsallarına zırhlı araçlarla ulaşmaya mecbur edilmek için gelmedi" diye konuştu.
AVRUPA İSRAİL İLE BOZUŞABİLİR
Tel Aviv Üniversitesi'nde iş adamlarıyla kapalı bir toplantı gerçekleştiren Liberman ise Netanyahu'nun Filistin ile ilişkilerde izlediği siyasetin başarısız olduğunu vurgulayarak, "Filistinlilerle siyasi çözüm yoluna gidilmedikçe AB ve İsrail ilişkileri giderek kötüleşecek. Filistin tarafıyla yaşanan siyasi tıkanıklığın devam etmesi, AB'nin İsrail'e ekonomik yaptırım uygulaması sonucuna götürebilir" dedi.
Filistin Devlet Başkanı Abbas da "Filistin Karar Tasarısı'nın" BM Güvenlik Konseyi'nde veto edilmesi halinde İsrail ile tüm ilişkileri donduracaklarını bildirdi.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
