Hermes'in varisinden radikal miras kararı... Ailesini çıldırttı!

Düzenleyen: / Kaynak: New York Post
- Güncelleme:
Hermes'in varisinden radikal miras kararı... Ailesini çıldırttı!

Dünya Haberleri  / New York Post

Hermes'in varisi 80 yaşındaki Nicolas Puech'in, 12 Milyar Dolar değerindeki servetinin yarısını bahçivanına bırakacağı iddia edildi. Puech'in bu kararı, ailesi tarafından öfkeyle karşılandı.

Dünyaca ünlü moda markası Hermès'in varisi olan seksen yaşındaki milyarder Nicolas Puech'in, 51 yaşındaki bahçıvanını evlat edinmeyi de içeren şaşırtıcı bir veraset düşüncesi olduğu belirtiliyor.

Bekar olan ve çocuğu olmayan Puech, "mütevazı Faslı bir aileden" gelen "eski bahçıvan ve tamircisini" yasal varisi olarak evlat edinmeyi planlıyor.

Milyar dolarlık servetini ve gayrimenkullerini bahçıvanına devretmeye yönelik bu alışılmışın dışında hamle, kamuoyunda yoğun spekülasyonlara yol açtı.

İSVİÇRE'NİN EN ZENGİNLERİ ARASINDA

1837'de lüks moda markasının temelini atan Thierry Hermès'in beşinci nesil soyundan gelen Puech, şu anda 220 milyar dolar değerinde olan şirkette önemli bir paya sahip ve tahmini 10,3 milyar ila 11,4 dolar arası servetiyle İsviçre'nin en zengin bireyleri arasında yer alıyor. 

İddiaya göre Puech, bahçıvanın evlat edinilmesini resmileştirmek için güçlü bir hukuk ekibinin desteğiyle yasal işlemler başlattı. 

Bahçıvanın evli ve iki çocuk sahibi olduğu, Puech'in Marakeş, Fas ve İsviçre'nin Montreux kentinde 5,9 milyon dolar değerinde önemli mülklerin satın alınması da dahil olmak üzere servetinin önemli bir bölümünü miras alacağı bildiriliyor.

HERMES'TEN AÇIKLAMA YAPILMADI

Puech'in Hermès'le olan geçmişini derinlemesine incelemek, varisi için yaptığı bu alışılmadık seçimin ardındaki motivasyona bir bakış sağlıyor.

2014 yılında rakip bir lüks holding olan LVMH'nin Hermès'te önemli bir hisse satın alması, aile içinde sert bir kavgaya yol açtı. Bu kargaşanın ortasında Puech'in şirketin yönetim kurulundan ayrılması, akrabalarıyla onarılamaz bir anlaşmazlığın ilk sinyalini verdi.

Puech daha önce servetini yanlış bilgilendirmeyle mücadele etmek için kurduğu Isocrates vakfına bağışlamıştı.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: New York Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...