Bakan Göktaş duyurdu: Batman ve Zonguldak'ta selden etkilenenlere hane başı 5 bin TL ödeme yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Göktaş duyurdu: Batman ve Zonguldak'ta selden etkilenenlere hane başı 5 bin TL ödeme yapılacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Batman ve Zonguldak’ta yaşanan sel felaketinden etkilenen hanelere 5 bin TL destek ödemesi yapılacağını duyurdu. 

Batman ve Zonguldak’ta meydana gelen kuvvetli yağışlar sele neden oldu. Zonguldak'ta 4, Batman'da 4 ve Diyarbakır Hani'de 1 kişi olmak üzere fırtına, sel ve aşırı yağışlardan dolayı toplamda 9 kişi hayatını kaybetti. Birçok iş yeri ve evler sular altında kaldı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından afetten dolayı zarar gören selzedelere destek yapılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, "Batman ve Zonguldak’ta yaşanan sel felaketinden etkilenen hanelerimizin yanındayız. Bu kapsamda, Bakanlık olarak afetten etkilenen vatandaşlarımız için hane başı 5.000 TL olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Batman'da 1.188 hane için toplamda 5 milyon 940 bin TL. Zonguldak merkezde 100 hane için toplamda 500.000 TL. Zonguldak Ereğli'de 311 hane için toplamda 1 milyon 555 bin TL kaynak aktardık. İki ilimiz için ayırdığımız toplam kaynak 7 Milyon 995 Bin TL’dir. Yaralarımızı birlikte sarıyor, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

https://twitter.com/MahinurOzdemir/status/1729495390716600438

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...