SSK, Bağkur emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL? SON DAKİKA! SGK maaş hesaplama nasıl yapılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SSK, Bağkur emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL? SON DAKİKA! SGK maaş hesaplama nasıl yapılır?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber emekli, memur maaş zammı da netlik kazanacak. Arama motorlarında ise SSK, Bağkur emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL? SON DAKİKA! SGK maaş hesaplama nasıl yapılır? araması yapılıyor.

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan emekli, memur maaş zammı merak ediliyor. Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla beraber en düşük emekli maaşı da belli olacak. Peki, SSK, Bağkur emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL? SON DAKİKA! SGK maaş hesaplama nasıl yapılır?

SSK, BAĞKUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılının son enflasyon verisini açıkladı. TÜİK’e göre enflasyon Aralık ayında yüzde 2,93 oldu. Yıllık bazda ise yüzde 64,77 olarak ölçüldü.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI NEDİR?

2023 yılının Aralık ayı harici son 5 aylık enflasyon farkı %33,65'tir. Bu oran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan dönemdeki enflasyon verilerine göre hesaplanmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, temmuz ayında enflasyon %5,46, ağustos ayında %1,56, eylül ayında %4,91, ekim ayında %2,38 ve kasım ayında %3,28 olarak gerçekleşmiştir. Bu verilere göre, 5 aylık dönemdeki enflasyon oranı %33,65 olarak hesaplanmıştır. Bu oran, memur ve emeklilerin 2024 yılı ilk 6 ayında alacakları zam oranını belirlemek için kullanılacaktır. Buna göre, memur ve emekliler ilk 6 ayda en az %33,65 oranında zam alacaklardır. 

SSK, Bağkur emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL? SON DAKİKA! SGK maaş hesaplama nasıl yapılır?

TÜİK Aralık ayı enflasyon oranını bugün 10.00'da açıklayacak. Açıklamanın ardından son 6 aylık enflasyon farkı netleşecek.

ÖĞRETMEN, POLİS, AVUKAT, DOKTOR MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

Enflasyon verilerine göre, emekli kök maaş zammı 2024'ün ilk yarısı için yüzde 37,57 olacak. Meclis'in refah payı, en düşük emekli maaşı düzenlemelerinin ardından maaş zammında gelişmeler yaşanacak. 16 Ocak'a kadar tatilde olan Meclis, ilk oturumunda görüşecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...