Tunca ve Ergene’de sarı alarm

Düzenleyen:
Tunca ve Ergene’de sarı alarm

GÜNDEM Haberleri

Trakya'daki iki nehir için sarı alarm verildi.

Devlet Su İşleri (DSİ), Tunca ve Ergene nehirleri için alarma geçti. Trakya'da etkili olan kuvvetli sağanak ve kar erimeleri nedeniyle debisi son bir haftada 9 kat artan Ergene Nehri için "sarı alarm" durumuna geçildi. Yağışların etkisiyle nehrin debisi saniyede 170 metreküp akış seviyelerine yükseldi. Devlet Su İşleri (DSİ) nehir için" sarı alarm" durumuna geçti. Nehirdeki debi artışıyla birlikte su seviyesi yükseldi. Uzunköprü ilçesindeki yatağından çıkarak yer yer taşkınların meydana geldiği nehrin çevresindeki tarım arazileri sular altında kaldı.

 

DSİ, Edirne'den geçen Tunca Nehri için de "sarı alarm" verdi. Tunca Nehri'nin debisi, kaynağını aldığı Bulgaristan'daki havzada ve Edirne'deki sağanaklar nedeniyle 3 günde 5 kat arttı. DSİ'nin son ölçümünde nehirde saniyede 107 metreküp akışa ulaşıldı. Nehir suları, yatağının daraldığı Sarayiçi Adası'nda Fatih Köprüsü civarında yer yer çevreye yayılmaya başladı.Havzasındaki etkili yağışların ardından 2 hafta önce debisi 20 kat artarak saniyede 211 metreküp/saniye seviyelerine yükselen Tunca Nehri, özellikle Sarayiçi Adası'nda taşmış, nehre yakın tarım arazileri suyla dolmuş ve bazı köy yolları ulaşıma kapanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...