Libya'daki selde yardıma giden Türk ekibinin duvara yazdığı yazı ortaya çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Libya'daki selde yardıma giden Türk ekibinin duvara yazdığı yazı ortaya çıktı!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Libya'daki sel felaketinde yardım koşan Türk İtfaiye erlerinin duvara yazdığı yazı ortaya çıktı. Balıkesir ekibinin yazısı görenleri duygulandırdı.

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel Fırtınası" Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

BİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETTİ VEYA KAYBOLDU

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara selden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından 2 Ekim'de yayımlanan raporda, selden 250 bin kişinin etkilendiği, 40 bin kişinin ülke içinde yerinden olduğu ve 4 bin 255 kişinin yaşamını yitirdiği aktarılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 19 Eylül'de, Libya'daki selde 4 bin 333 yaşamını yitirdiğini, 8 ila 9 bin kişinin hala kayıp olduğunu söylemişti.

Libya'daki selde yardıma giden Türk ekibinin duvara yazdığı yazı ortaya çıktı!

BALIKESİR İTFAİYE DUVARA YAZDI

Dünyanın birçok noktasından yardım ekipleri, Libya halkına destek olmaya gitti. Her afette dünyada zorda kalmış insanlara yardıma koşan Türk ekipleri de Libya halkını arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Balıkesir İtfaiyesinin Libya'da duvara yazdığı yazı ise görenleri duygulandırdı.

Duvarda yazan yazıda,

"ALLAH'ım

Tehlikeye düşmüş her canlının:

Özellikle küçük bir çocuk veya yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmem için bana güç kuvvet ver.

Pirimiz Hazreti İbrahim Peygamberi koruduğun ilahi emrin sırlarına bizleri de dahil et

Kaderimde ölmek varsa eşimi, çocuklarımı ve yakınlarımı koru ALLAHIM" ifadeleri yer aldı.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...