Tamer Karadağlı'ya itibar suikastı

- Güncelleme:
Tamer Karadağlı'ya itibar suikastı

GÜNDEM Haberleri

Millî ve muhafazakâr duruşuyla tanınan Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne getirilince, sanatçı geçinen marjinaller itibar suikastı ve linç kampanyası başlattı.

Devlet Tiyatrolarının (DT) yeni Genel Müdürü tiyatro ve sinema oyuncusu Tamer Karadağlı oldu. Karadağlı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan tayin kararına göre yakında görevi Mustafa Kurt’tan devralacak. Ancak bu atamadan sonra milliyetçi çıkışlarıyla tanınan Karadağlı, muhalif kesim tarafından hedef tahtasına kondu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan ve daha önce birçok tiyatro oyununda yer alan Karadağlı, yapılan manipülatif haberlerde “sahnelere uzak biri” olarak lanse edildi.

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Karadağlı atamasının Türkiye’nin kültürel bir erozyona uğradığının göstergesi olduğunu savundu.
Oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın kurucusu olduğu Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) oyuncularından bazıları da Karadağlı’yı tiye alan bir video yayınladı. Video sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

YILLARDIR TİYATRO YAPIYOR

Atamayı destekleyenler ise Karadağlı’ya itibar suikastı yapıldığını kaydetti. Usta tiyatrocu Erdal Özyağcılar “Tamer Karadağlı tiyatrocu, yıllardır bu işi yapan bir isim” diyerek destek verirken AK Parti İstanbul Milletvekili besteci Yücel Arzen “Bilgi, eğitim, deneyim, sezgi ve zekâsıyla Devlet Tiyatrolarımızda yepyeni bir dönem başlayacak” dedi.

GEÇMİŞTE DE HEDEF OLMUŞTU

Tamer Karadağlı daha evvel “Ben PKK’yı terör örgütü olarak kabul ediyorum, Abdullah Öcalan’ı da teröristbaşı olarak görüyorum. Türk askerine ve polisine karşı kurşun sıkanların da karşısındayım. Benim tavrım bu... Ben milliyetçi bir adamım!” demişti.
Geçen yıl katıldığı bir radyo programında da Gezi olaylarını yerinde gözlemlemek için parka gittiğini ve kaos ortamı ile karşılaştığını söyleyen Karadağlı “Abuk sabuk şeyler de vardı. Savunulacak şeyler değildi. Siyasi slogan atanlar vardı. Sorguladım. Şahit olduklarım hoşuma gitmedi. Gitmemeyi tercih ettim” ifadelerini kullanmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde, Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan Merve Dizdar’ın Türkiye’yi Batı’ya şikâyet etmesini eleştiren DT’nin yeni Genel Müdürü Karadağlı, 2021 yılında Altın Portakal’da oyuncu Nihal Yalçın’a ödül verirken yaşananlardan sonra da linç edilmiş ve kadın düşmanlığı ile suçlanmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erokka13 Ağustos 2023 10:01

Karadaglı adamdır nokta

Sonraki Haber Yükleniyor...