Murat Ülker kimdir? En zengin 10 Türk listesinde ilk sırada yer alan Murat Ülker neyin sahibir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Murat Ülker kimdir? En zengin 10 Türk listesinde ilk sırada yer alan Murat Ülker neyin sahibir?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Forbes, ''En zengin 10 Türk'' listesinde ilk sırada yer alan Murat Ülker'in hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Peki, Murat Ülker kimdir, serveti ne kadar? Murat Ülker kaç yaşında, nereli? İşte hayatı.

Murat Ülker neyin sahibi, soruları arama motorlarında sorgulanıyor. Forbes 'En zengin 100 Türk' listesini açıkladı. Listenin ilk sırasında 5.2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı. Peki,  Murat Ülker niye zengin? Murat Ülker ne iş yapar, mesleği ne? Detaylar haberimizde.

MURAT ÜLKER KİMDİR?

Murat Ülker 21 Mart 1959 tarihinde İstanbul'da doğdu. Murat Ülker, Kırım Aluşta asıllıdır. Murat Ülker, Türk milyarder iş insanı ve sanayicidir. Murat Ülker, Sabri Ülker'in 3 çocuğunun en küçüğüdür. 2 milyar dolarlık özvarlığı ile Ülker, Türkiye'nin en zenginleri sıralamasındaki birinciliğini 2024'de de korumuştur. Murat, aynı zamanda Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük gıda şirketi olan Yıldız Holding'in yönetim kurulu başkanıdır. Tıp doktoru Prof. Asaf Ataseven'in kızı Betül Ataseven ile evlidir. Yahya (d. 1993) ve ikiz Mustafa ile Fatih (d. 2000) adlı üç oğlu vardır

Murat Ülker, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde bitirdi. 1982 yılında iş hayatına başlayan Murat Ülker, yurt dışında American Institute of Baking (AIB) ve Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft (ZDS) gibi okullarda sektörle ilgili eğitim çalışmalarına katıldı. ABD'de Continental Baking şirketinde staj yaptı, bisküvi, çikolata ve gıda sektörüyle ilgili olarak, ABD ve Avrupa'da, üç yıl boyunca yaklaşık 60 fabrika ve tesiste incelemelerde bulundu. Ayrıca çeşitli International Executive Services Corps (IESC) projelerinde görev aldı.

MURAT ÜLKER'İN HAYATI VE KARİYERİ

Gruptaki görevine 1984 yılında Kontrol Koordinatörü olarak başlayan Murat Ülker, ilerleyen yıllarda İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve ardından Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. İcra Komitesi Üyeliği ve grubun çeşitli şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Murat Ülker, bu süreçte, "Dikey Entegrasyon" modeline bağlı olarak birçok yeni yatırımı yönetti.

2000 yılında Yıldız Holding İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Murat Ülker, 2008'den 2020 yılına kadar çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürdü. 2020'de Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yeğeni Ali Ülker'e devretti.

Basketbola ilgi ve desteği ile tanınan Murat Ülker, 1993'te Ülkerspor Basketbol Kulübü'nün kurulmasında faal bir rol oynamıştır. Ülkerspor, 2006'da Fenerbahçe ile birleşleşmiştir

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...