Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bize sunulan kağıdı ve haritayı kabul etmedik'

'Bize sunulan kağıdı ve haritayı kabul etmedik'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı dün yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantı sürerken açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Türkiye ile Rusya arasında Moskova’da yapılan İdlib görüşmelerine ilişkin Kalın, “Şu ana kadar müzakerelerden bizi tatmin edici bir sonuç çıkmamıştır. Sunulan kağıdı ve haritayı kabul etmedik” diyerek şunları ekledi: “İdlib’de temel çizgimiz Soçi mutabakatına geri dönülmesi. Bölgede, askerimize saldırı söz konusu olduğunda, geçen haftalardaki gibi cevabının en sert şekilde verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İdlib’in korunması ve sivillerin muhafaza edilmesi için bölgeye askerî tahkimat ve sevkiyatımız devam edecek. Askerî gözlem noktalarının yerlerinin değişmesi söz konusu değildir.”
Sözcü İbrahim Kalın’ın diğer ifadeleri de şöyle:
∂ (Hafter güçlerinin Trablus Limanına roketli saldırısı): Bir taciz atışı oldu, isabetsiz bir atıştı. Derhal, misliyle karşılık verildi.
∂ (Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi): Milletin konuştuğu, kararını verdiği, iradesini sandıkta yansıttığı, sistemin değiştiği bir dönemde tekrar tekrar bu konuyu açmak, ‘bundan dolayı Türkiye iyi yönetilmiyor’ gibi birtakım söylemler geliştirmek ülkemizin siyasi, sosyolojik, toplumsal gerçekleriyle bağdaşmamakta.
∂ (Gezi davası kararları): O sürecin bir bütün olarak Türkiye’ye zarar verdiğini asla akıldan çıkarmayalım.
∂ (Darbe söylemleri): Türkiye Cumhuriyeti, kimden hangi saikle gelirse gelsin hiçbir darbe girişimine asla prim vermeyecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...