Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eyüp Aksu: Taksici esnafı 30 yıldır böyle zulüm görmedi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eyüp Aksu: Taksici esnafı 30 yıldır böyle zulüm görmedi

YAŞAM Haberleri  / İHA

İBB’nin taksi düzenlemesini 10. defa UKOME’ye götürmesi üzerine İstanbul’da bulunan taksiciler protesto için toplantının yapıldığı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’ne akın etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni taksi sistemi önerisini 10. kez Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) götürdü. Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde saat 10.00’da başlayan toplantı öncesinde taksici esnafı Yenikapı’ya akın etti.

Yüzlerce taksici, ellerindeki kırmızı kartlar ve Türk bayraklarıyla 5 bin yeni taksi teklifini protesto etti. Taksici esnafının sabah saatlerinde toplanmasından dolayı Emniyet güçleri de çevrede güvenlik tedbiri aldı. UKOME toplantısı devam ederken taksici esnafı düdük öttürerek ve slogan atarak protestoya devam etti. 

"İSTANBUL'DA TAKSİ SAYISININ ARTIŞINA İHTİYAÇ YOK"

Toplantı öncesinde açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Büyükşehir Belediyemiz 10’uncu defa taksi sayısının artışını gündeme getiriyor. İçeride gündem maddelerinden biri de o. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu olarak sunum yapacağız. Tekrar konuları anlatacağız. İstanbul’da taksi sayısının artışına ihtiyaç yok. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin taksi analiz raporunda yazıyor. İdareye kırmızı kart gösteriyoruz. 30 yıldır taksici esnafı, ulaşım sektörü böyle bir zulüm görmedi. Esnafımız sesini duyuracak. Kırmızı kart gösterecek. İstanbul halkını rahatsız etmeden trafiği engellemeden, herhangi bir saygısızlık yapmadan esnafımız burada bekleyecek” dedi.

Eyüp Aksu: Taksici esnafı 30 yıldır böyle zulüm görmedi

İBB'NİN TEKLİFİ REDDEDİLDİ

İBB UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’ın başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda, İBB’nin yeni taksi taşımacılığının düzenlenmesi kapsamında, 5 bin yeni taksi plakası teklifi gündeme geldi.

İstanbul’da 1990 yılından itibaren nüfusun, turist sayısının ve başka kriterlerin arttığını ama taksi sayısının artmadığını, sabit kaldığını anlatan İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, kentte taksi sayısının az olduğunu ifade etti. Cihan, 5 bin taksiyi satmayacaklarını, kiralamak ve kurumsal yapı içerisinde işletmek istediklerini belirtti.

Toplantıda yapılan oylamada, İBB’nin 5 bin yeni taksi plakası teklifi oy çokluğu ile reddedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...