ABD darbe yapmayacak

ABD darbe yapmayacak

DÜNYA Haberleri

ABD'de Başkan Joe Biden göreve gelmesinin üzerinden 45 gün sonra "Geçici Ulusal Güvenlik Stratejik Kılavuzu"nu yayımladı.

 Belgede başta ABD olmak üzere dünyada demokrasi rejiminin muhasara altında olduğu ifade edildi. Belgede, ABD'nin en güçlü askerî varlığının Pasifik bölgesi ve Avrupa'da olacağına dikkat çekilirken, Orta Doğu'daki meselelerin çözümünün askerî olmayacağı belirtilerek "ABD nihayetsiz savaşlara artık trilyonlarca dolar harcamayacak. Orta Doğu'daki askerî varlık belirli ihtiyaçlara cevap verecek kadar bırakılacak" denildi. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da, Biden yönetiminin dış politikada izleyeceği yol haritasına ilişkin basın toplantısı yaptı. Blinken, ABD'nin farklı ülkelerde askeri darbe denemeyeceğini ve demokrasiyi ön planda tutacaklarını ifade etti.
Blinken, küresel anlamda demokrasiyi teşvik edeceklerini belirterek "Ama demokrasiyi, pahalı askerî müdahaleler ya da otoriter rejimleri güç kullanarak devirme girişimleri ile yüceltmeye çalışmayacağız. Bu taktikleri eskiden kullandık. Ancak iyi niyete rağmen başarılı olamadılar. Demokrasinin yüceltilmesine kötü bir nam kattı bunlar ve Amerikan halkına olan güveni zedeledi. Biz işleri farklı yapacağız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...