Bir ay aradan sonra ilk! Moskova Borsası bugün işlemlere başlıyor

Düzenleyen:
Bir ay aradan sonra ilk! Moskova Borsası bugün işlemlere başlıyor

EKONOMİ Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgalinin ardından ABD ve Avrupa ülkeleri Moskova yönetimine karşı sert yaptırımlar uygulamıştı. Yaptırımlar karşısında ayakta durmaya çalışan Rusya ise borsa işlemlerini durdurmuştu. Yaklaşık 1 aydır kapalı olan Moskova Borsası bugün yeniden işlem görmeye başlayacak. Sınırlı hisse ile açılış yapacak olan Moskova Borsası, saat saat 09:50 ile 14:00 arasında işlemlere açık olacak.

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte işlemleri durdurulan ve yaklaşık 1 aydır kapalı olan Moskova Borsası bugün açılıyor. Savaşın etkilerinin hafiflemesiyle birlikte 1 ay aradan sonra işlem görmeye başlayacak olan Moskova Borsası, sınırlı sayıda satış işlemleri gerçekleştirecek. 

1 AY ARADAN SONRA TEKRARDAN İŞLEME AÇILIYOR 

Rusya Merkez Bankası tarafından işlemlerin durdurulduğu Moskova Borsası, yaklaşık 1 ay aradan sonra açılacak. Sınırlı sayıda hisselerin işlem görmesine izin verilirken, bu hisseler arasında Sberbank, VTB, Rosneft ve Gazprom da bulunuyor.

TARİHİNİN EN BÜYÜK GERİLEMESİNİ YAŞADI 

Savaşla beraber ekonomik olarak etkilere maruz kalan Rusya yeni çözüm yolları arıyor. Rus para birimi Ruble karşısında tarihi düşük seviyelere gerilerken Moskova Borsası da tarihinin en büyük gerilemesini yaşamıştı. İşgalin bedelini ekonomik yaptırımlarla ağır ödeten ABD ve Avrupa ülkeleri, Moskova’ya karşı tedbirlerini elden bırakmıyor. Rus yatırımcılar ise satış yaparak paralarını kurtarmanın peşine düştü. 

Bir ay aradan sonra ilk! Moskova Borsası bugün işlemlere başlıyor

EKONOMİ DURMA NOKTASINA GELDİ 

Birçok dev şirket Rusya’dan çıkarken ülkede dövize erişimin kısıtlanması, sermaye kontrollerinin uygulanması, bankacılık sistemlerinin kilitlenmesi, kredi kartı kullanımlarının sona ermesi gibi birçok neden ekonomide sert hareketlere neden oldu.

PUTİN’DEN DOĞAL GAZ KARARI 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dost olmayan ülkelere doğal gaz satışlarını Ruble ile yapma planı özellikle Avrupa ülkelerinde şaşkınlığa neden oldu. Paraya erişmekte büyük zorluk çeken Rusya, Ruble ile doğal gaz ticareti yaparak yerel para birimini piyasaya sokma çabasını sürdürüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...