Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Palinuro: Kilise saldırısı barış içindeki yaşama tehdit

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Palinuro: Kilise saldırısı barış içindeki yaşama tehdit

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne düzenlenen saldırıya Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Palinuro'dan açıklama geldi. Palinuro, Kilise saldırısının "tüm inananların barış içindeki yaşamına tehdit" olduğunu söyledi.

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne bugün pazar ayini sırasında maskeli iki kişi silahlı saldırı düzenlemişti. 52 yaşında bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak, Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Palinuro'dan bir açıklama geldi. Palinuro, Kilise saldırısının "tüm inananların barış içindeki yaşamına tehdit" olduğunu söyledi.

Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Palinuro, meydana gelen saldırıdan üzüntü ve endişe duyduğunu ifade etti.

Öldürülen kişinin ruhu ve ailesinin tesellisi için dua edildiğini aktaran Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Palinuro şunları söyledi:

"İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu olarak Katolik cemaati adına yetkililerden adaleti yerine getirmelerini ve yapılan kötülüğün kökünden kesilebilmesi için olayla ilgili hakikati araştırıp ortaya çıkarmalarını istiyorum.

Sadece bu suçun failleri değil, aynı zamanda azmettiriciler, bu saldırıyı planlayanlar ile birlikte İstanbul'da ve sevgili Türkiye'mizde tüm inananların barış içinde bir aradaki yaşamını tehdit edenler de aransın.

Ayrıca yetkililerden, Hristiyan cemaatlerinin huzur içinde yaşayabilmeleri ve kiliselerinde barış içinde ibadet edebilmeleri için güvenliği sağlamaya devam etmelerini diliyoruz."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...