Günün yemeği: Püsküllü pilav

Günün yemeği: Püsküllü pilav
RAMAZAN 2012 Haberleri

Ramazan sofralarının en lezzetli yemeklerinden biridin püsküllü pilav. Üstelik her bütçeye uygun ve hazırlanması da kolay, afiyet olsun



##tgvideo##



Malzemeler:

250 gram haşlanmış taze fasulye
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı salça
3 bardak su
3 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
Pul biber, nane, tuz

Hazırlanışı:

İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz taze fasulyeleri 10 dakika haşlayın. Tereyağın yarısını alıp tavada salça, tuz ve pul biber ile çevirin. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın. Ardından fasulyeleri de içine koyup kaynadıktan sonra bulguru da ilave edip ağzını kapatarak, suyunu çekmesini bekleyin. Tereyağın diğer yarısına ince kıyılmış sarımsakları atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Bekleme süresi dolan tencerenizin kapağını açıp sarımsaklı tereyağını pilava döküp servis edin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...