Kağıtta sebzeli tavuk
Ramazan'a veda etmeye başladığımız günlerde sıcaklıkların arttığını da düşünürsek böyle hafif bir lezzetle iftar sofralarımızı şenlendirmek mantıklı bir tercih olacaktır.
##tgvideo##
Malzemeler:
500 gram tavuk eti
1 adet kabak
2 adet taze soğan
1 adet havuç
Maydanoz
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Küp küp doğradığınız havucu, kabağı, taze soğanı, kuşbaşı doğradığınız tavuk etini derin bir kaba koyun. İçine; soya sosu, sirke, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Yağlı kâğıdı fırın tepsisine serin, karışımı içine döküp yine kâğıtla kenarlarını kapatın. Üzerine bir miktar su döküp 200 derecede 25 dakika pişirin.
Kâğıtta sebzeli tavuk ve sıcak kırmızı lahana tariflerini "http://yemekzevki.tv"den izleyebilirsiniz.