Zeytinyağlı Soğan Dolması

Kaynak: OZEL
Zeytinyağlı Soğan Dolması
RAMAZAN 2012 Haberleri  / OZEL

Soğan hem vitamin deposu hem de vucudumuzun direncini artırır. Gelin bugün birlikte zeytinyağlı soğan dolması yapalım

##tgvideo##


Malzemeler:

8 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
Taze nane, maydanoz
Tuz, şeker, karabiber

Hazırlanışı:
Orta boy soğanların sap ve püskül taraflarını kesin. Kaşık yardımıyla içlerini oyun. Çıkardığınız soğan içlerini rondodan geçirin, ardından pirinç, tuz bir tatlı kaşığı şeker ilave edin ve karışımınıza zeytinyağı gezdirin. Maydanoz, dereotu ve naneleri de ince ince doğrayıp harcınıza katın. İçini oyduğunuz sağanlara harcı doldurun, üzerine de zeytinyağı gezdirin. Son olarak bir çay bardağı su ilave edip pişirin.
Zeytinyağlı soğan dolması ve mantılı tavuk sote tariflerini "http://yemekzevki.tv"den izleyebilirsiniz.

Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...