Google'dan yeni özellik: Emoji Kitchen, Arama'ya entegre edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Android Police
- Güncelleme:
Google'dan yeni özellik: Emoji Kitchen, Arama'ya entegre edildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Android Police

Emojiler, internet kullanıcılarının sanal dünyada duygularını ifade etmesine yardımcı oluyor. Google da kullanım deneyimini iyileştirmek için Arama'ya Emoji Kitchen özelliğini entegre etti. Emoji Kitchen sayesinde kullanıcılar artık kendi emojilerini üretebilecek.

Emojiler, internetin uzun tarihinden beri kullanıcıların duygularını ve düşüncelerini ifade etmeye yardımcı oluyor. Google da kullanıcı deneyimini artırmak için geçen yıl 'Gboard' isimli akıllı klavye uygulamasına 'Emoji Kitchen' özelliğini ekledi.

Söz konusu özellik, adından da belli olduğu gibi farklı emojileri kombinleyerek kullanıcıların ihtiyaçlarına göre yeni bir emoji üretmesini sağlıyor. Google bu özelliği son olarak herkesin kullanabilmesi için Arama'ya da entegre etti.

GOOGLE ARAMA İLE YEPYENİ EMOJİLER MÜMKÜN

Android Police tarafından bugün yayınlanan habere göre Google, Arama'ya 'Emoji Kitchen' özelliğini ekledi. Kullanıcılar, Arama kısmına Emoji Kitchen yazarak farklı emojileri kombinleyebilecek. İki farklı emojiyle tasarlanan yeni emojiler, istenilen yerde duygu ve düşünceleri ifade etmek için kullanılacak.

Google'ın yeni özelliğine erişmek isteyen kişilerin 'Arama' kısmına sadece 'Emoji Kitchen' yazması yeterli olacak. Google, arama sonucunun ilk sırasına 'Yemek Pişirmeye Başlayın' seçeneğini sunacak. Seçeneğe tıklayan kişiler, birbirinden farklı emojilerle kendi emojisini üretecek.

Google ek olarak rastgele yeni emoji üretmek isteyen kullanıcıları için bir de 'Rastgele Sırala' seçeneğini de sunacak. Kullanıcılar bu seçenek sayesinde Google tarafından üretilen farklı emojileri görecek. Tekrardan yeni emoji üretmek isteyen kullanıcıların 'Tümünü Temizle' seçeneğine tıklaması da yeterli olacak. Yeni tasarlanan emojiyi kullanmak isteyenler, altta yer alan 'kopyala' simgesine tıklayarak istediği yere yapıştırabilecek.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Android Police
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...