Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kanada'da peçe davası düştü

Kanada'da peçe davası düştü
Fotoğraf Başlığı Kanada'da peçe davasi düstü

Harper hükümetinin Anayasa Mahkemesi'ne açtığı ve uzun tartışmalara neden olan peçe yasağı davası, Trudeau hükümeti tarafından geri çekildi.

Kaydet
a- | +A
Kanada'da bir önceki hükümet tarafından Anayasa Mahkemesi'ne açılan ve peçenin yasaklanmasını öngören dava dilekçesi, 19 Ekim seçimleri sonrası göreve gelen Trudeau hükümetinin Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum ve Adalet Bakanı Jody Wilson-Raybould tarafından geri çekildi. Böylece, Kanada gündemini aylardır meşgul eden peçe yasağı tartışmaları da resmen son buldu.
Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı McCallum ve Adalet Bakanı Wilson-Raybould, yaptıkları ortak basın açıklamasında, Harper hükümeti tarafından verilen dava dilekçesini geri çektiklerini duyurdu.
Ülkenin en büyük güçlerinden birinin toplumdaki çok kültürlülük olduğunu ifade eden iki bakan, vatandaşlık testlerinden geçen başarılı adayları Kanada ailesine dahil etmeye devam edeceklerini belirtti.


Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.