Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rusya'dan Suriye Doğu Guta'daki saldırı açıklaması

Rusya'dan Suriye Doğu Guta'daki saldırı açıklaması
Başlık ResmiRusya'dan Suriye Dogu Guta'daki saldiri açiklamasi

Rusya ordusu, "Yaralılarda kimyasal zehirlenme izine rastlanmadı" açıklamasında bulundu.

Kaydet
|

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Rusya'nın Suriye'deki kimyasal silahlarla ilgili verdiği sözü tutmadığını ileri sürdü.

Açıklamada, "Ateşkes izleme merkezinin radyasyon, kimyasal ve biyolojik savunma uzmanları ile sağlık personelinden oluşan grubu, 9 Nisan günü, kimyasal silahın kullanıldığı iddia edilen Suriye'nin Duma kentinde incelemelerde bulundu" dendi.

"HASTALARDA KİMYASAL ZEHİRLENME BELİRTİSİ TESPİT EDİLMEDİ"

İnceleme sonuçlarının herhangi bir kimyasal madde izinin olmadığını gösterdiğini kaydeden merkez, "Ateşkes izleme merkezinin askeri hekimleri, Duma'daki sağlık kuruluşunu ziyaret etti. Buradaki hastalarda kimyasal zehirlenme belirtileri veya kimyasal madde etkileri tespit edilmedi" diye ekledi.

GÖRSELLERİN UYDURMA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Beyaz Miğferler'in verdiği bilgilerin ve sosyal medya üzerinden yaydığı 'kimyasal saldırı kurbanları' ile ilgili görsellerin "uydurma ve varılan ateşkesi bozma çabasından başka bir şey olmadığını" kaydeden merkez, "Batı ülkelerinin temsilcilerinin, terörist ve militanların bu arsız suç ortaklarının yalanına inanması şaşkınlık yaratıyor" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Bu arada Beyaz Saray'dan Suriye'deki kimyasal saldırıyla ilgili açıklama geldi. Beyaz Saray, Rusya'nın Suriye'nin kimyasal programını bitirme sözünü tutmadığını ileri sürdü.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.