AB ülkelerinden Rus petrolüne dev yaptırım geliyor! Etkisi yıkıcı olacak: Benzin ve motorine zam kapıda

Düzenleyen:
AB ülkelerinden Rus petrolüne dev yaptırım geliyor! Etkisi yıkıcı olacak: Benzin ve motorine zam kapıda

EKONOMİ Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tarihi zirvesini gören brent petrol atılan müzakere adımlarıyla düşüşe geçmişti. Ancak ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlardan destek alan brent petrol tekrardan yükselişe geçti. Özellikle AB ülkelerinin Rus petrolüne yaptırım uygulayacağı haberlerinin gündeme gelmesiyle petrol fiyatları fırladı. Önümüzdeki hafta kararın yürürlüğe girmesi beklenirken, “Brent petrol kaç dolar? Brent petrol yükseldi mi? Benzin ve motorine zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarında son durum ne?” soruları araştırılmaya başlandı. Peki AB ülkeleri tarafından alınan bu karar piyasaları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntıları…

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta iki ay geride kalırken, Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulanmaya devam ediyor. Avrupa Birliği, Rus petrolüne önümüzdeki hafta yaptırım kararı alacağını duyurdu. Gelen son dakika bilgilerine göre, AB büyükelçilerinin çarşamba günü bir araya gelerek ambargo kararını imzalayacağı belirtildi. Alınan bu kararın ise şuana kadarki en büyük ve en önemli yaptırım olacağını vurguladı. Gündeme gelen bu iddialar sonrası, “Brent petrol ne kadar? Brent petrol yükseldi mi? Benzin ve motorine zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarındaki son durum ne?” soruları gündeme geldi. İşte haberin detayları… 

RUSYA İÇİN YIKICI, AVRUPA İÇİN MALİYETLİ 

Gündeme gelen iddialar piyasalarda tedirginlik oluştururken, Eurasia Group Avrupa Genel Müdürü Mujtaba Rahma "Petrol ambargosundan daha önemli olan, Avrupa'nın birleştiğinin işareti olmasıdır" açıklamasında bulundu. Öte yandan Rahma, ani bir kesintinin Rusya için yıkıcı olacağını belirtirken Avrupa içinde çok maliyetli olacağını vurguladı. 

Geçtiğimiz haftalarda ise hafta Almanya Ekonomi Bakanı Rusya’ya petrol ambargosu için hazır olduklarını belirterek uygulanacak olan yaptırımların sinyalini vermişti. Aynı zamanda Vladimir Putin'in eski baş ekonomi danışmanı Andrei Illarionov, Nisan ayı başlarında, Batılı ülkelerin Rus petrol ve gazını satın almayı bırakması halinde Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonları "bir veya iki ay içinde" durduracağını iddia etmişti.

AB ülkelerinden Rus petrolüne dev yaptırım geliyor! Etkisi yıkıcı olacak: Benzin ve motorine zam kapıda

EN BÜYÜK VE EN ETKİLİ YAPTIRIM KARARI 

Avrupa ve ABD Ukrayna’dan gelen korkunç sivil infaz görüntüleri ile harekete geçti. Rusya’ya karşı ekonomik yaptırım kararlarını hızlandıran AB ülkeleri, petrol ambargosu için düğmeye bastı. Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek olan petrol ambargosunun şuana kadarki en büyük ve en etkili yaptırım kararı olduğu belirtildi. Yaptırım kararında Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'a yönelik kısıtlamalar da olacak. 

BRENT PETROL KAÇ DOLAR? 

Piyasalar bu iddialar ile gerilirken, brent petrolde hareketlilik başladı. Vatandaşlar, “Brent petrol kaç dolar? Petrol fiyatları yükseldi mi?” sorularını gündeme getirmeye başladı. 1 Mayıs 2022 brent petrolün varil fiyatı şuan 107 dolardan işlem görmekte. 

AB ülkelerinden Rus petrolüne dev yaptırım geliyor! Etkisi yıkıcı olacak: Benzin ve motorine zam kapıda

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELECEK Mİ? 

AB ülkelerinin Rus petrolüne karşı aldığı yaptırım kararları piyasaları etkilemeye başladı. Vatandaşlar ise “Benzin ve motorine zam gelecek mi? 1 litre benzin kaç TL? Motorin fiyatları düştü mü, yükseldi mi?” sorularını sormaya başladı. Peki 1 Mayıs 2022 güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları… 

1 MAYIS MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul (Avrupa): 22.06 TL
İstanbul (Anadolu): 22.08 TL
Ankara: 22.16 TL
İzmir: 22.17 TL

1 MAYIS BENZİN FİYATLARI KAÇ TL? 

İstanbul (Avrupa): 20.34 TL
İstanbul (Anadolu): 20.35 TL
Ankara: 20.44 TL
İzmir: 20.46 TL

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...