8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu

Düzenleyen:
8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu

GÜNDEM Haberleri

Bitlis'teki helikopter kazasında şehit düşen Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın 15 Temmuz'da hainlere karşı kahramanca mücadele ettiği ortaya çıktı.

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye ve insansız hava araçlarının (İHA) geliştirilmesine destek verdi.  Yozgat'ın Yerköy ilçesinde 1962'de doğan Erbaş, 1983'te Kara Harp Okulundan, 1997'de Kara Harp Akademisinden, 2000'de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun oldu. 2008'de tuğgeneralliğe terfi etti. 2008-2010 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanlığı, 2010-2012'de 1'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yaptı.

İnsansız hava araçlarının geliştirilmesine destek verdi
Erbaş, yerli ve milli silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve İHA'ların geliştirilmesine büyük destek verdi. 2010'da 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaparken terör operasyonlarında İHA'ları kullanacak personele kapsamlı eğitimler verilmesini sağladı. 2012'de tümgeneralliğe terfi etti, 2012-2015'te Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı, 2015-2016 yıllarında 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Bağlı komutanlara verdiği talimatlarla darbecilere karşı koydu
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı olan Erbaş, kendisine bağlı birlik komutanlarına verdiği talimatlarla darbecilere karşı direnişin önemli isimlerinden oldu. Erbaş, darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine ile Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı tesislerine düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memurları Aytekin Kuru ve Sevda Güngör için Adana'da 19 Temmuz 2016'da düzenlenen törene katıldı, "Asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker değil. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeriyiz biz, katil olamayız." sözleriyle şehit yakınlarını teselli etti.
Korgeneralliğe terfi eden Erbaş, 4 Ağustos 2016'da Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevini devraldı.

Darbe gecesi yüksek sesle konuşmaktan sesinin kısıldığını anlattı
Bu görevi döneminde, Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde Mart 2017'de görülmeye başlanan İslahiye ilçesindeki 106. Topçu Alay Komutanlığında görevli 35 eski asker hakkında açılan darbe girişimi davasında tanıklık yapan Erbaş, 15 Temmuz gecesi yaşananları aktarmıştı. Ailesini emniyetli bir yere bıraktıktan sonra, bir tören için bulunduğu Hatay'dan karargaha ulaşmaya çalıştığını belirten Erbaş, canını hiçe saydığı o anlarda sürekli telefonla kendisine bağlı birlikleri uyardığını, hatta personele baskı oluşturmak için yüksek sesle konuşmaktan sesinin kısıldığını anlatmıştı.
Erbaş duruşmadaki tanıklığı sırasında, "Kendi can güvenliğimizi düşünmeden sadece bir tek tabancayla yollara düştük. Bu millet var oldukça, silahlı kuvvetler var olacaktır." ifadelerini kullanmıştı. Erbaş, 2017 general/amiral atamaları ile 8'inci Kolordu Komutanlığına atanmıştı. 

Darbeci haini, ABD'li generalin odasından aldı 

Osman Erbaş Paşa, hain darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz'un ilk saatlerinde o dönem görev yaptığı 6. Mekanize Piyade Tümeni Komutanı olarak, “Darbeye karşıyız, anayasal düzenden yanayız, bütün birimlerime emir verdim kimse bir yere çıkmayacak” diyen bir komutandı. Korgeneral Osman Erbaş, bastırılan darbenin hemen ertesinde İncirlik'teki ABD'li generalin odasında saklanan Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı darbeci Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ı kendisi bizatihi giderek teslim aldı. AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar da Korgeneral Osman Erbaş’ın kalkışma gecesi FETÖ’cü Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal için vur emri çıkardığını söyledi.

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu

Selçuk Bayraktar: SİHA'ların gelişmesinde büyük destek verdi

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Osman Erbaş'ın Türk SİHA'larının gelişmesinde de büyük katkısı olduğunu söyledi. Bayraktar şunları ifade etti: "Şehit Osman Paşamız ile 2010'da Doğubayazıt'ta Tugay Komutanıyken tanışmıştım. Mini İHA'larımızı operasyonlarda kullanacak personele eğitim vermek üzere davet etmişti. O dönemde doğudaki sınır karakollarını teker teker kendisiyle gezmiştik. Kalender, babacan, alçak gönüllü, herkesin ve tüm Mehmetçiğin sevdiği kahraman bir komutanımızdı.  Yıllar içinde dostluğumuz hiç bitmedi. Milli S/İHA sistemlerimizin gelişiminde çok büyük desteği oldu. Ülkemizin dünyada S/İHA'ların kullanımında bu noktaya gelmesinde rolü çok büyüktü. En son TEKNOFEST ziyaretinde yüz yüze görüşüp alanı beraber gezmiştik. Gençlerin projelerini görüp ülkemiz adına çok mutlu olmuştu. 
Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun Komutanım... Özlemini duyduğunuz şehadete kavuştunuz... 
Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik Komutanım... 
Sizi, muhabbetinizi, dostluğunuzu, kahramanlığınızı hep özleyeceğiz... " 
 

Şehit Korgeneral Osman Erbaş’ın 15 Temmuz’da FETÖ’cülere direndiği, darbeci general için vur emri verdiği, 15 Temmuz şehitlerinin cenaze töreninde “Türk askeri katil olmaz. Onlar Türk askeri değil, katil” dediği belirlendi.

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu

Emrindeki bir askerin gözüyle Osman Erbaş Paşa: "Allah böyle paşaların sayısını artırsın"

Bingöl'de yaşanan helikopter kazasında şehit olan Osman Erbaş paşayı birliğinde ki bir asker övgü dolu sözlerle anlattı. Sosyal paylaşım mecrası Ekşi Sözlük'te 2020 yılı 2. ayında Benes isimli kullanıcı  Korgeneral Osman Erbaş'ın mahiyetinde görev yaptığını belirtti ve Osman Paşa ile ilgili şu ifadeleri kullandı. Elazığ'da 21 günlük askerliğimde 3 defa bizleri ziyaret etti. Bütün bölüğün takımlarıyla ayrı ayrı zamanlarda birlikte yemek yedi ve tek tek masalarımıza gelip bizlerle selamlaştı. Bir çok komutanımızdan duyduğumuz kadarıyla çok mütevazi bir paşa imiş. Allah böyle paşaların sayısını arttırsın. ellerinden öperim..

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...