Adalar Belediye Başkanı kim, hangi partiden? Erdem Gül kimdir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Adalar Belediye Başkanı kim, hangi partiden? Erdem Gül kimdir?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalar Belediye Başkanı'nın 5 yıl hapis cezası verilmesinden sonra Adalar Belediye Başkanı kim, hangi partiden sorularının cevapları araştırılıyor. MİT tırları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada yargılanan Adalar Belediye Başkanına dair konular merak ediliyor. İşte, detaylar...

MİT tırları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada yargılanan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından, Adalar Belediye Başkan adayı kim, hangi belediyeden sorularının cevapları araştırılıyor. Detaylar haberimizde...

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI KİM?

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün asıl mesleği gazeteciliktir. 2019 yerel seçimlerinde Adalar Belediye Başkanı seçildi. 

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN?

2019 yerel seçimlerinde göreve gelen Adalar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilmiştir. 

ERDEM GÜL KİMDİR?

Erdem Gül, 1967 yılında Giresun'da doğdu. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Basın Yüksek Okulunda tamamladı. 1990 yılı itibarıyla ulusal basın muhabirliği ve yöneticilik yaptı. Gazeteci olarak hayatını sürdüren Gül, çeşitli siyasi partileri izledi, Başbakanlık ve Parlamento muhabirliği yaptı. 2019 yılında CHP'den Adalar Belediye Başkanı seçilmeden önce Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliğini yürütüyordu. 

Erdem Gül evli ve iki çocuk babasıdır. Adalar Belediye Başkanı kim, hangi partiden? Erdem Gül kimdir? - 1. Resim

ERDEM GÜL NEDEN TUTUKLANDI?

MİT tırları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada yargılanan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savunmasını yapan Erdem Gül, "Suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyorum çünkü gazetecilik bir suç değildir." dedi. Önceki savunmalarını tekrarladığını belirten Gül, duruşmanın ardından dosyada eylem olarak sadece bir haber olduğunu ve bunun direkt habere ceza olduğunu söyledi. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...