Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Piyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi

Diyarbakır'da 2023-2024 yıllarında düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen 20 tonun üzerindeki esrar, yakılarak imha edildi. Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Kaydet
a- | +A

Diyarbakır'da 2023-2024 yılları arasında düzenlenen operasyonlarda 20 ton 766 kilogram esrar ele geçirildi.

Piyasa değerinin 10 milyar TL'yi aştığı öğrenilen esrarlar, bugün Lice ilçesinde jandarma ekipleri tarafından imha edildi. 

Piyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi - 1. Resim
Başlık ResmiPiyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi - 1. Resim

226 narko terör operasyonunda ele geçirilen 7 ton 692 kilo 512 gram toz esrar ve 13 ton 74 kilo 167 gram kubar esrardan oluşan toplam 20 ton 766 kilo 679 gram uyuşturucu bugün Lice ilçesinde Valilikçe oluşturulan heyet huzurunda İlçe Jandarma Komutanlığının uyuşturucu madde imha alanında yakılarak imha edildi.

Uyuşturucu maddelerin imhası için 200 litre mazot kullanıldığı öğrenildi.

Piyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi - 2. Resim
Başlık ResmiPiyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi - 2. Resim

Öte yandan, basın mensuplarına açıklama yapan Lice Kaymakamı Kerem Yenigün, uyuşturucu ile mücadelenin sürdüğünü belirtti.

Piyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi - 3. Resim
Başlık ResmiPiyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi - 3. Resim

Yenigün, "Lice ilçemizden terörün etkisini kırdığımız gibi uyuşturucuyla mücadelemiz de aynı kararlılıkla devam etmekte." dedi ve bu konuya sadece güvenlik boyutu ile bakmadıklarını vurguladı.

Piyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi - 4. Resim
Başlık ResmiPiyasa değeri 10 milyar TL! 200 litre mazot kullanılarak hepsi imha edildi - 4. Resim

Yenigün konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu topyekün bir mücadele. Sadece güvenlik boyutuyla değil, eğitim, sosyokültürel durum ve ekonomik ayağı da olan bir mücadele ve seferberlik gerektiriyor. Bunun için de vatandaşlarımızdan, her kesimden bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Bu mücadelemizde asli bir unsur. Bizlerle destek ve iş birliği içerisinde olmaları çok önem arz etmekte. Sayın Valimizin liderliğinde yürüttüğümüz bu mücadelede başta kahraman jandarma personelimize, güvenlik korucularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Amacımız başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı uyuşturucu illetinden kurtarmak ve aynı zamanda bu kara para finansmanını kurutmaktır, engellemektir. Bu kararlı mücadele kapsamında yasa dışı kenevir ekim alanları ilçemizde istikrarlı şekilde azalmaktadır."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.