Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

TBMM'den geçti: Açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izni uzadı

TBMM'den geçti: Açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izni uzadı

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 tedbirleri kapsamındaki izin sürelerinin 2023 yılı Temmuz ayına uzatılmasına yönelik madde, TBMM'de kabul edildi.

Kaydet
a- | +A

TBMM Genel Kurulunda, açık cezaevlerindeki hükümlülerin, Covid-19 tedbirleri kapsamında 31 Mayıs 2022'de sona erecek izin sürelerinin 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin madde kabul edildi.

31 MAYIS'TA SONA ERECEKTİ

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin, Covid-19 tedbirleri kapsamında 31 Mayıs'ta sona erecek izin süreleri uzatılıyor.

TBMM Genel Kurulunda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Görüşmelerde, siyasi parti gruplarının ortak imzası ile sunulan önerge ile teklife, açık cezaevlerindeki hükümlülerin 31 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek Covid-19 tedbirleri kapsamındaki izin sürelerinin uzatılmasına ilişkin madde ihdas edildi.

SALGIN DEVAM EDERSE İZİNLER 2 AYI GEÇMEMEK ÜZERE 19 KEZ UZATILABİLECEK

Kabul edilen maddeye göre, Covid-19 salgınının Türkiye'de görülmüş olması sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlüler, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar izinli sayılacak.

Salgının devam etmesi halinde bu süre, Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 19 kez uzatılabilecek.

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan Kabine sonrası açıkladı: Yoklama kaçağına bedelli askerlik imkanı
HABER

Erdoğan Kabine sonrası açıkladı: Yoklama kaçağına bedelli askerlik imkanı

BAKMADAN GEÇME
80 bin mahkûm cezaevine dönecek
HABER

80 bin mahkûm cezaevine dönecek

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.