EGD'den gazetemize iki büyük ödül

EGD'den gazetemize iki büyük ödül

MEDYA Haberleri

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) katkıları Alternatif Bank, Yıldız Holding, Garanti BBVA'nın ana sponsorluğunda ve Turkcell'in iletişim ve teknoloji sponsorluğunda İstanbul Ticaret Odasının Eminönü’ndeki binasında gerçekleştirilen ödül töreni Zoom üzerinden de canlı yayınlandı. Törende ekonomi muhabirimiz Önder Çelik "Dönerde Gıda Terörü Bitiyor" haberiyle Bülent Yardımcı Özel Ödülü'ne layık görüldü. Haberde, Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan'ın Türk mutfağının dünya çapında lezzeti dönerde tarihi geçen etlerin 'çamaşır suyu'yla yıkanarak kullanıldığına ilişkin iddialarını Türkiye'nin gündemine taşımıştık. Dönerde merdiven altı üretimi bitirmek için barkod sistemi üzerinde çalışıldığını belirten Mercan'ın açıklamaları haftalarca tartışılmış, Tarım ve Orman Bakanının sert tepki gösterdiği olayla ilgili Bakanlık makamında 'çamaşır suyu' testi dahi yapıldığı açıklanmıştı.
Gazetemizin Teknoloji Editörü Ömer Temür de 'Yapay zekâ sen Aylan bebek çekebilir misin?' haberiyle Barış Bektaş Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Cem Kıvırcık ile yapılan söyleşide "Yapay zekâ işimizi elimizden alacak mı? sorusuna bir fotoğrafçı gözüyle cevap aramıştık.

 

Düzenleyen:  - MEDYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...