Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Şirket Haberleri
  3. Soğuk kahve markasından sosyal medya hamlesi
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Şirket Haberleri

Soğuk kahve markasından sosyal medya hamlesi

Son Güncelleme: 29 Aralık, 2022 - 15:48
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Soğuk kahve markasından sosyal medya hamlesi
Fotoğraf Başlığı Soguk kahve markasindan sosyal medya hamlesi

Soğuk kahve markası OBSESSO, anlık filtresiz fotoğraf paylaşımlarıyla yaşanan gerçek anları öne çıkaran sosyal medya uygulaması BeReal üzerinde hesap açan ve kampanya düzenleyen ilk marka olduklarını duyurdu.

Kaydet
a- | +A

Soğuk kahve pazarının en bilinen markalarından OBSESSO, tüketicileriyle yakın ve kalıcı bağlar kurma amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Marka, yaşanan gerçek anları yakalama ve paylaşma üzerine kurulu yeni sosyal medya platformu BeReal'i aktif olarak kullanmaya başladı.

OBSESSO'nun yoğun kıvam ve lezzetiyle tüketicisine keyifli bir soğuk kahve deneyimi sunduğunu söyleyen DİMES Dijital Pazarlama Müdürü Ezgi Özyıldırım, “Tüketicilerimizin genç, sıcak, samimi, keyif veren bir marka olarak tanımladığı OBSESSO'nun sunduğu keyif, ürünümüz soğuk ve yavaş içildiğinde daha da zenginleşiyor. Reklam kampanyamızda günün koşturması içerisinde yaşanan anı yavaşlatarak keyfini çıkarma konusunu işliyoruz; keyfin tadına, soğuk ve yavaş içimle varılması mesajını veriyoruz. İletişimlerimizdeki keyif odağını, anlık filtresiz fotoğraf paylaşımlarıyla yaşanan gerçek anları öne çıkaran sosyal medya platformu BeReal üzerindeki kampanyamıza da yansıttık. BeReal'in sahteliklere karşı çıkan ruhu ve samimiyet üzerine kurulu gerçek zamanlı bir içerik paylaşma platformu olması, OBSESSO'nun anın keyfini çıkarma konumlamasıyla örtüşüyor” dedi.

Kasım ayı itibarı ile düzenli paylaşımlara başlayan markanın, bu platformda yer alan ilk marka olmanın yanı sıra, platformu odağına alarak kampanya düzenleyen ilk marka da olduğunu söyleyen Ezgi Özyıldırım, “OBSESSO'nun ilk BeReal paylaşımını, 14 Kasım'da gerçekleştirdik. Platformdaki hesabımızı ilk olarak, 12 Aralık'ta Instagram Close Friends (yakın arkadaşlar) özelliğini kullanarak, burada bizi en yakından takip eden, en özel takipçilerimize duyurduk ve onları da BeReal'de yerlerini almaya ve bize eşlik etmeye davet ettik. Bunun hemen ardından, 13-14 Aralık tarihlerinde hesabımızın geniş duyurusu için ilk fenomen iş birliklerimizi gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Ezgi Özyıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kitle birlikte ilettiğimiz mesajımızda, en gerçek anların en güzel anlar olduğunu vurguladık, gerçek olun, kendiniz olun mesajını verdik. Influencer'lara, ‘seni sen yapan bir özellik söyle' gibi soruları içeren keyifli oyun kartlarıyla kendileri olmaya davet ettik. BeReal'in öne çıkan özelliklerinden biri, Emoji yerine Realmoji kullanılması. Biz de her bir kitimizi, gönderdiğimiz influencer'ın kendi fotoğraflarından hazırlanan Realmoji'lerle kişiselleştirdik ve onlarla bağımızı güçlendirdik.”

Markanın BeReal kampanyası kapsamında, bir diğer ilke imza atarak, ‘takeover' (hesap devralma) iş birliği de gerçekleştirdiklerini söyleyen Ezgi Özyıldırım, “Kampanyamız kapsamında ilk hesap ‘take-over' projemizi, sevilen sosyal medya fenomeni, müzisyen Tuana Yılmaz'la gerçekleştirdik. Tuana, OBSESSO'nun BeReal hesabını 1 hafta boyunca devralacağını ve yöneteceğini, 14 Aralık'ta kendi Instagram hesabından duyurdu ve ertesi gün, Tuana'lı ilk BeReal paylaşımı gerçekleşti. BeReal evreninde takipçiler değil, arkadaşlar söz konusu. İlk paylaşımımızla 22 arkadaş ile başladığımız BeReal'de kısa sürede yüzlerce arkadaşa ulaştık. Tuana, bir hafta boyunca OBSESSO BeReal hesabından filtresiz ve gerçek paylaşımlar yaptı. Bu paylaşımlarda, reklam filmimizde de oynayan, marka yüzümüz Burak Yörük de yer aldı. Paylaşımlarına yorumlara da cevap veren Tuana, OBSESSO hesabımızın BeReal'deki arkadaşlarına kendi filtresiz ve gerçek fotoğrafları ile Realmoji'ler oluşturup yollamayı da ihmal etmedi. BeReal arkadaşlarımız, kampanya boyunca OBSESSO hesabından yapılan paylaşımların ekran görüntülerini alıp, farklı platformlarda kendi hesaplarından paylaştılar” dedi.

Ezgi Özyıldırım, markanın, platformun dinamizminin, kampanyanın ikici ayağı ile sürdürdüklerini de sözlerine ekledi: “Kampanyamızın ikinci ayağı, sosyal medyanın bir diğer fenomeni, sevilen oyuncu Emre Aslan'ın ‘take-over'ı' ile devam ediyor. Emre Aslan 22 Aralık'ta kendi Instagram story'sinde duyuru yaptı” dedi.

Markanın yenilikçi ruhu ve tüketicileriyle kurduğu bağın gücüyle, trendlere öncülük eden bir marka kimliği kazandığını söyleyen Ezgi Özyıldırım, “Tüketicilerimizle arkadaşlık ilişkisine çok önem veriyoruz, sadece onlar bizi değil, biz de onları takip ediyoruz. Arkadaş ilişkisi kurduğumuz tüketicilerimiz için BeReal'de, platformun dinamiklerine uygun bir kampanya tasarlayan ilk marka olarak, dijital iletişimdeki gücümüzü bir kez daha sergiledik. Kampanyamızı yürütürken, diğer OBSESSO sosyal medya hesaplarımızda da BeReal'de fotoğrafları kullanarak her bir platforma uygun içerikler paylaşılarak tüm platformları paralel bir kurguyla yönettik. Yenilikçi kampanyalarımızla trendlere öncülük etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kampanya sonuçları

Özyıldırım'ın açıklamalarına göre bahsi geçen sosyal medya platformunda ilk defa hesap açıp yöneten, Kasım itibariyle düzenli paylaşımlar yapan, platformdaki arkadaşlarının içeriklerine reaksiyon vererek dahil olan marka, fenomen ‘take-over'ını' 13 Aralık'ta duyurarak, platforma özel kampanya kurgulayan ve influencer projesi gerçekleştiren ilk marka oldu.

Hediye paketi gönderimleri, influencer duyuruları ve bütünleşik kampanya içerikleriyle 6 milyona yakın görüntülenme elde edildi. Instagram Close Friends'e yapılan ilk duyuru ve ilk ‘take-over' arasında geçen 3 günde BeReal'da markayı ekleyenler katlanarak arttı. İkinci ‘take-over' sonunda, güncel olarak 2000 arkadaş ekleme sınırı bulunan BeReal platformunda 2 hafta gibi kısa sürede 500'e yakın arkadaş edinen marka, en çok arkadaşı olan marka oldu.

(İHA)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 29 Aralık, 2022 - 15:48
Haberle İlgili Daha Fazlası
Şirket Haberleri
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    BDDK izin verdi! Ünlü market de ortak... 10 milyar sermayeyle yeni banka kuruluyor
    BDDK izin verdi! 10 milyar sermayeyle yeni bir ban...
    Kaydet
  • 4
    Beşiktaş'ta 3 yabancı, Slovakya kampında olmayacak: Kendinize takım bulun!
    Beşiktaş'tan 3 yabancıya: Kendinize takım bulun!
    Kaydet
  • 5
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Elazığ'da trafikte tehlikeli anlar! Peş peşe makas atan sürücü kamerada
    Elazığ'da trafikte tehlikeli anlar! Peş peşe makas atan sürücü kamerada
    Kaydet
  • Bütçe dostu akıllı telefon! Fiyatı 10 bin TL'nin altında
    Bütçe dostu akıllı telefon! Fiyatı 10 bin TL'nin altında
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Savaşa rağmen değişmedi! İngiltere yıllık enflasyonunu korudu
Savaşa rağmen değişmedi! İngiltere yıllık enflasyonunu korudu
Kaydet
İşçilik maliyeti sıfırlandı! Yevmiye 1.425 lira olunca, imece usulüne döndüler
Yevmiye 1.425 lira olunca, imece usulüne döndüler
Kaydet
Mercedes-AMG büyüme planını açıkladı: 3 yılda 27’den fazla model tanıtılacak
Mercedes-AMG büyüme planını açıkladı: 3 yılda 27’den fazla model tanıtılacak
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası