Elveda Sinyor!

Elveda Sinyor!

SPOR Haberleri

Hem basketbolcu hem futbolcu olarak ay-yıldızlı formayı terleten Can Bartu, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Türk sporunda büyük bir çınar daha devrildi. Fenerbahçe’nin efsanevi isimlerinden Can Bartu, 83 yaşında vefat etti. Adı Fenerbahçe ile özdeşleşen Can Bartu, hem basketbolcu hem de futbolcu olarak ay-yıldızlı formayı giyme başarısı göstermiş ilk ve tek sporcu unvanına sahip birisiydi. Bütün Türkiye, Bartu’nun vefatını gece yarısı Fenerbahçe Kulübü’nün yaptığı açıklamayla öğrendi. Sarı-lacivertli kulübün yanı sıra TFF, TBF, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor başta bütün kulüpler taziye mesajları geçti.

O bir efsane
Önce basketbolda sivrilen Can Bartu, 1955 yılında Genç Millî Basketbol Takımı’nda ay-yıldızlı formayı giydi. 1955-1957 yıllarında Fenerbahçe’nin hem birinci takımında futbol hem de basketbol oynayan Can Bartu’nun İnönü Stadı’nda Beşiktaş’a 2 gol attıktan sonra akşam da Spor ve Sergi Sarayı’ndaki basketbol maçında Galatasaray potasına 32 sayı bırakması unutulmazlar arasında yer aldı. 1961 yılında İtalya’nın Fiorentina takımına transfer olan Bartu, Çizme’de Venezia ve Lazio formaları da giydi.

Final oynadı
İtalya günlerinden dolayı “Sinyor” lakabını alan efsanevi isim Can Bartu, Fiorentina’da forma giydiği dönemde Avrupa kupalarında final oynayan ilk Türk futbolcu unvanını aldı.

162 golü var
İtalya’da 6 yıl futbol oynadıktan sonra yeniden Fenerbahçe’ye dönen Sinyor Can Bartu, 1970 yılında jübile yaptı. Can Bartu, sarı-lacivertli formayla 330 maçta 162 gol kaydetti.

Millî kaleci
Bükreş’te 2 Kasım 1958’de yapılan Romanya maçında kaleci Turgay Şeren’in 76’da sakatlanıp oyundan çıkması üzerine Can Bartu, millî takımın kalesine geçti, 85’te bir gol yedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...