Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Roketsan, Çakır füzesini paylaştı: Şakası yok!

Düzenleyen:
Roketsan, Çakır füzesini paylaştı: Şakası yok!

TEKNOLOJİ Haberleri

Roketsan, yerli imkanlarla geliştirilen yeni Çakır seyir füzesinin tanıtımından bir gün sonra 1 Nisana özel yeni bir paylaşım yaptı. Twitter'daki 'şaka günü' paylaşımında şirket, Çakır için 'Şakası yok!' dedi.

Türkiye'nin roket ve füze araştırma ve üretim programının öncüsü Roket Sanayii ve Ticaret AŞ (Roketsan), Twitter üzerinden yeni bir paylaşım daha yaptı. 1 Nisan şaka gününe özel paylaşımda şirket, Roketsan'ın fotoğrafını "Gözü pek, hedefi tek, şakası yok!" şeklinde paylaştı. Roketsan'ın

kısa sürede 2 binden fazla beğeniye ulaştı. 

Roketsan, Çakır füzesini paylaştı: Şakası yok!Roketsan'ın paylaştığı tweette yer alan fotoğraf. 

ÇAKIR FÜZESİ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK

Kale Arge'nin geliştirdiği yerli ve milli KTJ-1750 turbo-jet motorla çalışan yeni nesil seyir füzesi Çakır, tasarımının getirdiği çeviklik sayesinde üç boyutlu dönüş noktalarını içeren görevleri kolaylıkla yerine getirebiliyor. Hedef üzerinde vuruş noktası seçimi ve özgün harp başlığı ile hedeflere karşı yüksek imha kabiliyetine sahip.

Gelişmiş ara safha ve terminal güdüm sistemleri ile Çakır, hedeflerine tüm hava koşullarında yüksek hassasiyetle angajman sağlayabiliyor. Ağ tabanlı veri-bağı sayesinde hedefe ilerlerken kullanıcı seçimine bağlı olarak, hedef değiştirme ve görev iptaline de olanak sağlıyor.

Türkiye'nin yeni nesil seyir füzesi, çoklu taşımaya imkan veren tasarımı ve sürü konseptinde görev icra yeteneğiyle ön plana çıkmakta. Çok sayıda mühimmatla koordineli taarruz imkanı veren sürü konsepti ile düşmanın savunma sistemlerinin aşılması kolaylaşırken, bir ya da birden fazla hedefte yüksek etkinlik sağlanıyor.

Radar soğurucu özellikli özgün gövde tasarımı sayesinde Çakır, yüksek beka kabiliyeti sunuyor. Deniz üzerinde su sathına çok yakın uçuş, kara üzerinde ise arazi maskeleme kabiliyetlerine ek olarak radar soğurucu gövde yapısı ile düşman hava savunma sistemlerince tespit edilebilirliğini en az seviyeye indiriyor. Bununla birlikte, karıştırmaya dayanıklı GNSS ve altimetre destekli ataletsel navigasyon sistemi ile yoğun elektronik karıştırmanın olduğu durumlarda da seyrine devam edebiliyor.

Çakır'ın tasarım çalışmaları devam ederken, ilk test atışının bu yıl yapılması planlanıyor. Platform entegrasyonunun ise 2023'de gerçekleşmesi hedefleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...