Otizmli çocuklara öğretmen dayağı

Düzenleyen:
Otizmli çocuklara öğretmen dayağı

YAŞAM Haberleri

Ankara’da sekiz yaşındaki otizmli çocuk, kadın öğretmen tarafından dövüldü. ABD’de de benzer bir vaka okul kamerasına yakalandı.

Ankara Etimesgut'taki Dumlupınar İlkokulu'nda okuyan epilepsi hastası otizmli M.F. Durna (8), iddiaya göre, öğretmeni Y.İ. tarafından darbedildi. Bu anlar başka bir öğretmen tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Videoda, kadın öğretmenin öğrencisine bağırdığı, eliyle ittiği ve üzerine sandalye fırlattığı görüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında okulda bakıcı olarak çalışan S.A'nın ifadesine başvuruldu. S.A. "Öğretmen uzun zamandır çocuğa şiddet uyguluyor. Moraran yerleri tedavi edip fondötenle kapatıyor" dedi. Kendisi de öğretmen olan anne Pınar Durna da "Oğlum bir buçuk yıldır öğretmeni tarafından psikolojik, fiziksel ve duygusal şiddete maruz kalmış, bu da iki gün önce ortaya çıkmıştır. Şu an öğretmen açığa alınmış. Bakanlığımız da gereken desteği verdi. Özel sınıflarına kameralar konulsun" şeklinde konuştu. İHA

Yerlerde sürükledi

ABD'nin Kentucky eyaletinde bulunan Greenup bölgesindeki bir okulda ise, 9 yaşındaki otizmli çocuk öğretmen tarafından şiddet gördü. Öğretmen, bileklerinden tuttuğu çocuğu koridorda sürükleyip tartakladı. Olay sonrası öğretmen okuldan atıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...