Kahraman köpek: Dağ aslanıyla boğuşup sahibini kurtardı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber merkezi
Kahraman köpek: Dağ aslanıyla boğuşup sahibini kurtardı

YAŞAM Haberleri  / Haber merkezi

ABD’de Erin Wilson isimli kadın, hayatını Belçika kurdu (Malinois) cinsi köpeği Eva’ya borçlu olduğunu söylüyor.

Sacramento Bee haber sitesine göre Wilson, 16 Mayıs’ta 2 yaşındaki köpeğiyle birlikte Kuzey California’da dağda yürüyüş yaparken aniden bir dağ aslanı kendisine saldırdı.

“CAN HAVLİYLE KÖPEĞİMDEN YARDIM İSTEDİM”

Wilson, olayı şu sözlerle anlattı: “Aslan, sol omzumu ısırdı, ben de can havliyle ‘Eva!’ diye bağırarak köpeğimden yardım istedim. Eva derhal aslana saldırdı ve kıyasıya boğuşmaya başladı. Bir süre sonra aslan, Eva’nın kafasını ısırdı ve bir türlü bırakmadı. Köpeğim acı acı inlerken ben de arabamdan levyeyi alıp aslana vurmaya başladım. Dağda yürüyüş yapan bir kadının da biber gazı sıkmasıyla aslan köpeği bırakıp çalıların içinde kayıplara karıştı.”

“KÖPEĞİM MÜDAHALE ETMESEYDİ…”

İki kadın, kıvranan Eva'yı en yakın veterinere götürdü. Kafatasında kırıklar, vücudunda da yaralar oluşan köpek, birkaç gün sonra taburcu oldu. "Köpeğim müdahale etmeseydi aslan saldırısından sağ çıkamayabilirdim" diyen Wilson, Eva'nın sağlığına kavuşmasına sevinirken karşı karşıya kaldığı yüksek veteriner ücretlerinden dolayı yardım topluyor.


Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Haber merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...