Yunanistan'da sığınmacıları kurtaranlara 25 yıla kadar hapis talebi

Düzenleyen:
Yunanistan'da sığınmacıları kurtaranlara 25 yıla kadar hapis talebi

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da bir grup aktivistin başı yargıyla dertte. Sebebi ise mültecileri ölümden kurtarmak. Aktivistlerin bu iyiliğine karşı Yunan adaleti, her birine 25 yıla kadar hapis vermeyi planlıyor.

 Sık sık düzensiz göçmenleri Ege’de ölüme sürükleyen Yunanistan, yine çok tartışılacak bir olay ile gündemde.  İddiaya göre Yunanistan, sığınmacıları kurtaran bir grup aktiviste dava açtı. Bu kişilerin 25 yıla hapsi istendi.

SUÇLAMA: İNSAN KAÇAKÇILIĞI

Basında çıkan haberlere göre Yunanistan merkezli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Uluslararası Acil Durum Müdahale Merkezinde (ECRI) çalışan 3 kişinin bu sebepten tutuklandı. Bu üç kişinin de içerisinde bulunduğu 24 kişiye insan kaçakçılığı, kara para aklama ve suç örgütü üyeliği gibi suçlamalar yöneltildi.

Yunanistan'da sığınmacıları kurtaranlara 25 yıla kadar hapis talebi

SOMALİLİ SIĞINMACI İÇİN 146 YIL HAPİS İSTENDİ

Gönüllü arama kurtarma ekibi üyelerinden Sean Binder ve Sarah Mardini, 100 gün tutukluluk süresinin ardından kefaletle serbest bırakıldı. Hatta Yunan yargısı, mayıs ayında Somalili bir sığınmacı için insan kaçakçılığı suçlamasıyla 146 yıl hapis cezası istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...