Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Aşırı sağcı Le Pen’den Türkiye’ye övgü

Aşırı sağcı Le Pen’den Türkiye’ye övgü

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin lideri Marine Le Pen, "Bu tehditlere karşı, Macron ile milyonlarca anlaşamadığımız konu olmasına rağmen kararlılıkla, Fransa'nın Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron'un arkasındayım." dedi.

Kaydet
a- | +A

Le Pen, yerel BFMTV kanalında yayınlanan söyleşide Fransa'nın Ukrayna'ya silah göndermesi ve genel seçimler dahil ulusal ve uluslararası konularda değerlendirmede bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diplomasi yolunun devam etmesi gerektiğini işaret eden Le Pen, Türkiye'nin de barışı sağlayacak araçları elde edebilmek için önemli diplomatik çabalar gösterdiğini kaydetti. Le Pen, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde bir daha cumhurbaşkanı seçiminde aday olmayacağını da söyledi.

MACRON'U ELEŞTİRDİ

Aşırı sağcı lider, cumhurbaşkanı seçiminden 3 hafta sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'nun yeni bir başbakan atadığını, Fransızların bugün ciddi alım gücü sorunlarıyla, yükselen petrol fiyatları ve "kendini acı bir şekilde hissettiren enflasyonla" karşı karşıya kaldığına değinerek, hala yeni bir hükümetin oluşturulmamış olmasını "anormal" olarak nitelendirdi.

Aşırı sağcı Le Pen’den Türkiye’ye övgü
Başlık ResmiAşırı sağcı Le Pen’den Türkiye’ye övgü
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Macron'nun Ukrayna'ya silah sevkiyatının artarak devam edeceği açıklaması da sorulan Le Pen, "Başından beri söyledim. Ukrayna'ya kendini savunması için tüm araçların sağlanması taraftarıydım, ama eğer (Fransa Ukrayna'ya) öldürücü silahlar göndermeye başlarsa, savaşın bir ortağı olarak görülme riskiyle karşı karşıya kalır." diye konuştu.

Le Pen, uluslararası arenada ülkelerin barış veya savaş taraftarı görüneceğini, üçüncü bir seçeneğin olmadığına işaret ederek, "Yöneticilerimizin bizi istem dışı bir dünya savaşına sürüklemesini arzu etmem." dedi.


BAKMADAN GEÇME
Le Pen
HABER

Le Pen'den ilk açıklama: "Bu gecenin sonucu kendi içinde büyük bir zafer"

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.