Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Endonezya'da Semeru Yanardağı'nın faaliyete geçti: 2 bin kişi tahliye edildi

Endonezya'da Semeru Yanardağı'nın faaliyete geçti: 2 bin kişi tahliye edildi
Fotoğraf Başlığı Endonezya'da Semeru Yanardagi'nin faaliyete geçti: 2 bin kisi tahliye edildi

Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinde bulunan Semeru Yanardağı'nın faaliyete geçti. Gelişmenin ardından civardaki köylerde yaşayan yaklaşık 2 bin kişi tahliye edildi.

Kaydet
a- | +A

BBC'nin haberine göre, Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB), faaliyete geçen Semeru Yanardağı'nın etrafındaki köylerde, aralarında çocuk ve yaşlıların olduğu 1969 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini bildirdi. Civardaki 6 köyün etkilendiği ancak yaralanan olmadığı bilgisi paylaşıldı.

ALARM SEVİYESİ EN YÜKSEK DÜZEYE ÇIKARILDI

Endonezya Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, yanardağın neden olduğu kül ve dumanın hava trafiğinde herhangi bir aksamaya yol açmadığı ancak bölgedeki havalimanlarının dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Semeru Yanardağı'ndan püsküren yoğun kül ve dumanın 1500 metre yüksekliğe kadar çıktığı ve alarm seviyesinin en yüksek düzeye çıkarıldığı kaydedildi.

https://twitter.com/anadoluajansi/status/1599372949517205505

Endonezya'da yanardağ alarm sistemi "yeşil", "sarı", "turuncu" ve en üst seviyede "kırmızı" olmak üzere 4 seviyeden oluşuyor.

Semeru Yanardağı'nda 4 Aralık 2021'deki volkanik patlamada 51 kişi hayatını kaybetmişti.

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.

(AA)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.