Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Gözler Obama'da!

Gözler Obama'da!
Başlık ResmiGözler Obama'da!

ABD Temsilciler Meclisi'ne, Başkan Obama'nın 'Ermeni soykırımı' iddialarını kabul etmesini talep eden bir yasa tasarısı sunuldu.

Kaydet
|
Dün akşam gündeme getirilen tasarıda Obama'dan "Türkiye Cumhuriyeti'nin Ermeni Soykırımı'nın gerçeklerini ve devam eden sonuçlarını tamamıyla kabul etmesi ve bu insanlık suçunun dürüst, adil ve kapsamlı uluslararası çözümünü tanıması" istendi. Tasarıda ayrıca Obama'dan Türk-Ermeni ilişkilerini istikrara kavuşturması ve geliştirmeye yardımcı olması talep edildi.. "Ermeni Soykırımı Gerçeği ve Adalet" adı verilen tasarı, Temsilciler Meclisi'nin 40 üyesi tarafından desteklendi.

Meclis üyesi Robert Dold, "Ermeni Soykırımı'nı inkar etmek, dayanıklı barış ve güvenliğin temellerini sarsmakta ve gelecekte de bu tarz olayların gerçekleşmesini daha da mümkün kılmaktadır" ifadelerinde bulundu. Dold, "İnsanlık onurunun en kuvvetli savunucusu olan ABD'nin, kaybedilen kişileri asla unutmayacağı ve hiçbir ülkenin insan haklarının ihlalini örtbas etmesine izin vermeyeceği mesajını açıkça göndermesi gerekiyor" diye konuştu.

"SU GÖTÜRMEZ"

Tasarının başlıca destekçileri arasında yer alan Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff de, "Ermenilerin 1915 yılında kasıtlı olarak öldürüldüğünü ve gerçeklerin su götürmez olduğunu" iddia etti. Schiff, 2007 yılında da benzer bir tasarıyı meclise sunmuş ancak oy alamamıştı. Zamanın Devlet Başkanı George W. Bush, tasarıya karşı çıkmıştı.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in ise tasarının oylamaya sunulup sunulmamasına yönelik bir sinyal vermediği ifade edildi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.