İsrail, bu sabah Batı Şeria'da yine Filistinli kanı akıttı: 2 ölü, 2 yaralı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsrail, bu sabah Batı Şeria'da yine Filistinli kanı akıttı: 2 ölü, 2 yaralı

DÜNYA Haberleri

Filistin halkına yıllardır zulmeden İsrail bugün yine akıttı. İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi daha öldürdü. Açıklamada İsrail askerlerinden can kaybı ya da yaralanma olmadığı aktarıldı.

BM'nin 1967 sınırlarını hiç sayan ve iki devletli çözüme yanaşmayan İsrail, Kudüs ve Batı Şeria'daki red, inkar ve zulüm politikasına devam ediyor. İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir araca ateş açması sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetti, 2'si yaralandı.

KONTROL NOKTASINDAKİ ARACA ATEŞ AÇTILAR

Filistin televizyonunda yer alan habere göre, İsrail güçleri Nablus'un güney kesimindeki Havare askeri kontrol noktasında Filistinlilere ait bir araca ateş açtı.

2 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

Olayda Remzi Zebare ile İmad Ebu Reşid isimli iki Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise askerlerin Nablus'ta 2 şüpheli araç fark ettiği ve ateş açıldığı, araçtakilerin yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada İsrail askerlerinden can kaybı ya da yaralanma olmadığı aktarıldı.

İSRAİL SON DÖNDEMDE BASKINLARI SIKLAŞTIRDI

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail ordusunun baskınına tepki gösteren bölge sakini Filistinliler ve İsrail askerleri arasında bu nedenle olaylar çıkıyor.

Filistinli silahlı direniş gruplarının yoğun biçimde bulunduğu Batı Şeria'nın kuzeyi, İsrail askerlerinin baskınları sırasında zaman zaman silahlı çatışmalara sahne oluyor.

NORMALLEŞME 1967 SINIRLARI İLE MÜMKÜN

Arap ülkeleri yöneticilerinin kendi monarşik iktidarlarını sürdürebilmek için İsrail ile normalleşmeye gittiklerini belirten uzmanlar, başta BM olmak üzere tüm dünyada kabul görecek bir normalleşmenin ancak İsrail'in 1967 sınırlarına çekilmesi, sürgündeki Filistinliler'in yurtlarına geri dönmesi ve Araplarla Yahudilerin eşit haklara kavuşması ile mümkün olabileceğini savunuyor.

İsrail, bu sabah Batı Şeria'da yine Filistinli kanı akıttı: 2 ölü, 2 yaralı1946'dan günümüze İsrail işgalinin haritası...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...