Moldova Dışişleri Bakanı Popescu istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Moldova Dışişleri Bakanı Popescu istifa etti

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AB'nin üyelik müzakerelerini başlatma kararı aldığı Moldova'nın Dışişleri Bakanı Nicu Popescu 'Misyonumu tamamladım' diyerek 3 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Moldova Dışişleri Bakanı Nicu Popescu, ülkeyi Avrupa Birliği (AB) yoluna sokma hedefini gerçekleştirdiğini söyleyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Basına açıklamalarda bulunan Popescu, "Cumhurbaşkanı Maia Sandu tarafından koyulan Moldova'yı Avrupa Birliği'ne entegre etmeye yönelik tüm yükümlülükleri tamamladım" dedi.

AİLESİNE DAHA FAZLA VAKİT AYIRACAK

Reuters'ın aktardığına göre, 2021 yılından bu yana dışişleri bakanlığı görevini yürüten Popescu, Fransa'da yaşayan ailesiyle daha fazla vakit geçirmek için görevinden ayrıldı.

İSTİFA ÜLKEYİ SARSAN İDDİALARIN ARDINDAN GELDİ 

Bakanın istifası, aynı zamanda, yeni yılda yeni ihracat ve ithalat vergileri getirilmesi üzerine ülkenin Transdniestria bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçıların 'askeri hazırlık' çağrısı yaptığı bir dönemde geldi.

MÜZAKERELER UKRAYNA İLE AYNI DÖNEMDE BAŞLADI

Söz konusu ayrılıkçıların ülkenin Avrupa Birliği'ne girmesine de karşı olduğu ifade edilirken, AB, Moldova ve Ukrayna ile üyelik müzakerelerine başlama kararını aynı zamanda almıştı.

Cumhurbaşkanı Sandu, Kişinev yönetiminin Transdniestria olmadan AB üyeliği yolunda devam edebileceğine işaret etmişti.

Aynı zamanda yazar olan Nicu Popescu, Haziran-Kasım 2019 döneminde Sandu kabinesinde Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu bakanı olarak da görev yapmıştı. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...