TOKİ’den bir milyonuncu konut

TOKİ’den bir milyonuncu konut

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de sosyal konut üretimiyle dar gelirli ailelerin ve sahibi olmasını sağlayan TOKİ bir milyon konuta koşuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin ülkenin her noktasında sosyal donatılarıyla beraber, içinde yürüyüş yollarının, parklarının, bahçelerinin, sosyal alanlarının olduğu bir milyon bağımsız bölüm ürettiğini belirterek şunları kaydetti: Bugün TOKİ’mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. Elli bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle beraber çok yakında bir milyonuncu konutun anahtarını Sayın Cumhurbaşkanı’mızın teşrifleriyle vatandaşımıza vereceğiz. Daha güçlü bir Türkiye için çok daha güçlü şehirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bütün gayretlerimiz de şehirlerimizi çok daha güçlü kılmak, 2023’e, 2053’e, 2071’e hazırlamaktır. İşte bu yüzden, ‘Güçlü Şehirler, Güçlü Türkiye’ diyoruz.

200 MİLLET BAHÇESİ GELİYOR
Bakan Kurum, şu ana kadar 23 millet bahçesini hizmete sunduklarını belirterek “200’den fazla projemizde çalışmalarımız devam ediyor. 2023 yılına kadar 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesine sahip olacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...