Hindistan'dan Çin'e teknolojik ambargo

Hindistan'dan  Çin'e teknolojik  ambargo

EKONOMİ Haberleri

Hindistan ile Çin arasında yaşanan sınır çatışmaları ekonomiye yansıdı. Hindistan, dünya çapında popüler olan Tik Tok uygulaması başta olmak üzere Çin menşeli 59 uygulamayı ülkenin egemenliğine, savunmasına ve kamu düzenine zarar verdiği gerekçesiyle yasakladı.

Yapılan açıklamada bu uygulamaların verileri Çin'e gönderdiği iddia edildi. Listede Tik Tok, WeChat, UC Browser, Kwai, Baidu Map, Clash of Kings, Mi Community, Club Factory, UC News, Weibo, QQ Music ve Mobile Legends gibi Çin menşeli uygulamalar yer alıyor.
Dünyadaki en yüksek kullanıcı sayısı Hindistan'da bulunan TikTok ise, söz konusu iddiaları kesin dille reddediyor. Çinli grup ByteDance konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "TikTok, Hindistan yasalarına göre verilerin güvenliğine ve gizliliğine saygı duymaya devam ediyor. Hindistan'daki kullanıcılarımız hakkında Çin hükûmeti de dâhil olmak üzere hiçbir yabancı hükûmetle herhangi bir bilgi paylaşmadık" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...