Bakan Işıkhan'dan esnafa erken emeklilik müjdesi! "Kısa zamanda neticelendireceğiz"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Işıkhan'dan esnafa erken emeklilik müjdesi! "Kısa zamanda neticelendireceğiz"

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, esnafa erken emeklilik çalışmasını kısa zamanda neticelendireceklerini söyledi. Katıldığı televizyon programında konuşan Işıkhan, "Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısını 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi seçim öncesi verilen bir vaatti biz bunu da yerine getireceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kanal 7 canlı yayınında emekli maaşlarına yapılan zam, asgari ücretteki 2 TL'nin nedeni, ev hanımlarına yönelik emeklilik çalışması gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Bağ-Kurluların emekli olabilmesi için gereken gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi için çalıştıklarını belirten Işıkhan, "Bağkur’luların beklentisini ben saygı ile karşılıyorum. Gün sayısını 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi seçim öncesi verilen bir vaatti biz bunu da yerine getireceğiz. Her zaman olduğu gibi bu vaadimizi de inşallah yerine getireceğiz" dedi.

Işıkhan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

BAĞ-KUR PRİMİ 7 BİN 200 GÜNE DÜŞÜRÜLECEK

"Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bu çok önemli. Biz bunu prim gelirleri ile sağlıyoruz. En önemli gelirimiz bu SSK olarak. Bu yüzden vatandaşlarımızın mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur.

Burada tabi ki Bağkur’luların beklentisini ben saygı ile karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısını 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi seçim öncesi verilen bir vaatti biz bunu da yerine getireceğiz. Her zaman olduğu gibi bu vaadimizi de inşallah yerine getireceğiz.

"VERİLMİŞ SÖZ KESİNLİKLE YERİNE GETİRİLECEK"

Benim her zaman söylediğim gibi bu yıl çok farklı bir Türkiye'den söz edeceğiz. Enflasyon gittikçe aşağıya düştüğü, refahın arttığı, istihdamın büyük bir katkı getireceği yani istihdama katılan vatandaşımızın sayısı arttığı bir yıl bekliyoruz.

Kısa zamanda bunu neticelendirmeye gayret edeceğiz. Verilmiş bir söz var bu konuda kesinlikle yerine getirilecek. Bütçe disiplinimiz el verdiği sürece bizim beklemek için sebep de kalmayacak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...