Her gün sabah aç karnına bir kaşık yetiyor: Hem kullananın hem satanın cebine kudret veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Her gün sabah aç karnına bir kaşık yetiyor: Hem kullananın hem satanın cebine kudret veriyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı-Türkiye Gazetesi

Anavatanı Hindistan olarak bilinen ve pek çok hastalığa şifa kaynağı olduğu söylenen kudret narı, Aydın'da pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladı. Hem yiyenin hem de satanın yüzünü güldüren kudret narının fiyatı 15-20 TL arasında değişiyor.

Anavatanı Hindistan olarak bilinen ve pek çok hastalığa şifa kaynağı olduğu söylenen kudret narı, Aydın'da pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladı.

TANESİ 15-20 LİRA ARASINDA SATILIYOR

Kudret narı, başta mide olmak üzere sindirim sistemini korumak için öneriliyor, Aydın'da pazar tezgahlarını süslemeye başladı. Şifalı bitki, hem kullananın vücuduna hem de satanın cebine kudret veriyor. Aydın'ın Efeler ilçesi kırsal Dağeymiri Mahallesi'nde yaşayan ve yıllardır Salı Pazarı'nda tezgah açan Raziye Ay, kudret narının yararının saymakla bitmeyeceğini ifade ederek sindirim sistemini rahatlatmak için her gün bir kaşık kudret narından yenmesi gerektiğini söyledi. Kudret narı, dikkat çekici rengiyle tezgahları süslüyor, pazarda tanesi 15 ile 20 TL arasında satılıyor.

Her gün sabah aç karnına bir kaşık yetiyor: Hem kullananın hem satanın cebine kudret veriyor

BİRÇOK HASTALIĞA FAYDASI VAR

Üretici Raziye Ay, kudret narını ezerken tahta kaşık kullanılması gerektiğine dikkat çekti ve "Dağlarda kendiliğinden yetişen şifalı bitkiler de artmaya başladı. Yıllardır pazarlara gelip gidiyorum ve kudret narını sürekli satıyoruz. Bunun birçok hastalığa faydası var. Özellikle mide ağrısına, mide şişkinliğine ve prostat hastalığına iyi geliyor. Her gün sabah aç karna bir kaşık yemek gerekiyor. Hemen tüketilmek istenirse tahta kaşıkla balla ezip yenebilir. Uzun vadede kullanmak istenirse de zeytinyağına koyup, karanlık bir odada bir ay kalması gerekiyor. Daha sonrasında ezip, kavanoz içerisinde mutfak dolabında saklayabilirsiniz. Komple tüketilebilir fakat içinde sert bir yeri var, sadece orası yenmiyor" dedi.

KUDRET NARI NASIL YENİR

Kudret narı püre haline gelinceye kadar tahta bir kaşık yardımıyla ezilip, üzerine bal ekleyerek tüketilebilir. Bu karışımın sabahları aç karnına tüketildiğinde vücut direncini arttırmaya yardımcı olduğu söyleniyor.

Kudret narını, zeytinyağı ile tüketmek isterseniz, 1 adet kudret narının çekirdeklerini çıkartarak küçük parçalar haline getirin, 1 su bardağı zeytinyağı olan cam bir kavanoza boşaltın, kavanozu kapalı bir şekilde en az 40 gün yumuşaması ve kıvam alması için bekletin.

Kudert narını içecek olarak kullanmak isteyenler, su, tuz, zencefil, zerdeçal tozu ve limon suyu ile birlikte meyveyi blenderden geçirerek sıvı şekilde tüketebilirler.

Her gün sabah aç karnına bir kaşık yetiyor: Hem kullananın hem satanın cebine kudret veriyor

KUDRET NARI FAYDALARI NELERDİR

Kudret narı, vitamin ve mineral bakımından çok zengin bir meyvedir. İçerisinde bulundurduğu alkaloidler, karantinler, glikozitler, steroidler, sabit yağlar ve saponinler sayesinde birçok hastalığa iyi gelir. Meyve, zengin besin içeriği ile takviye edici gıda olarak kullanılır, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Tropikal bitki, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Sivilcelerin azalmasında ve cildin yenilenmesinde de etkilidir. Sedef ve egzama tedavisinde de kullanılan kudret narı, lokol olarak veya kapsül forumda tüketilebilir.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...