Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sandık başında kargo çalışanı

Sandık başında kargo çalışanı

GÜNDEM Haberleri

YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının gerekçesinde ilginç detaylar ortaya çıktı. 754 sandık başkanının emekli, kargo şirketi çalışanı, muhasebeci, sürücü kursu çalışanı olduğu belirlendi.

Haber Merkezi ANKARA

EMSAL KARAR YOK, İLK İÇTİHAT
YSK’nın gerekçesinde, önceki içtihatların aksine karar verildiği eleştirilerine ise ‘Bu konuda daha önce alınmış emsal bir karar olmadığı’ şeklinde cevap veriliyor. Gerekçede, sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olması şartının Mart 2018’de getirildiği, bu tarihten sonra Türkiye’de iki seçim yapıldığı hatırlatılarak “Bunlardan ilki 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimidir. Bu seçim sonucunda sandık kurulu başkanlarının kanuna aykırı belirlendiği yolunda bir itiraz intikal etmediğinden, Kurulumuzca bu konuda bir değerlendirme yapılmamıştır. Anılan kanun değişikliğinden sonra Türkiye’deki ikinci seçim ise 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahallî İdareler seçimidir. Sandık kurulu başkanlarının kanuna aykırı belirlenmesine ilişkin itirazlar da ilk kez bu seçimde Kurulumuzun önüne gelmiştir. Dolayısıyla YSK’nın daha önceden bu konuda vermiş olduğu emsal oluşturacak bir içtihadı bulunmamaktadır” denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...