Suudi Arabistan hacı sayısını 1 milyon kişiye yükseltti

Suudi Arabistan hacı sayısını 1 milyon kişiye yükseltti

GÜNDEM Haberleri

Suudi Arabistan ülke içi ve dışından kabul edeceği hacı sayısını bir milyona yükseltti. Bu yıl hac ibadetine 65 yaş altı ve aşıları tam olan hacı adaylarını kabul edilecek.

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın açıklamasına göre, hac ibadeti için ülke içinden ve dışından kabul edileceklerin sayısı 1 milyona çıkarıldı.

TAM AŞILANMA YA DA PCR TESTİ 

Hac ibadetini 65 yaş altı ve tam aşılı kişiler yapabilecek. Suudi Arabistan'a seyahat eden her yolcunun son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekecek. Bakanlık ayrıca hacı adaylarının kutsal topraklarındaki ziyaretleri boyunca COVID-19 salgınıyla ilgili tedbirlere riayet etmeleri uyarısında bulundu.

1 MİLYON KİŞİYİ KABUL EDECEK

Suudi Arabistan, COVID-19 salgını sebebiyle 2020 yılında sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti. Geçen yıl da ülke içinden 60 bin kişiyi kabul eden Suudi Arabistan, yurt dışından kimsenin alınmayacağını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...