J. K. Rowling'e transfobi cezası: İsmini müzeden sildiler

- Güncelleme:
J. K. Rowling'e transfobi cezası: İsmini müzeden sildiler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sanatta LGBT tartışmaları artıyor... Dünyaca meşhur İngiliz yazar J.K. Rowling de “transfobik” sayılan söylemleri sebebiyle hedef oldu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - ABD’nin Seattle şehrinde bulunan Museum of Pop Culture (Popüler Kültür Müzesi) idaresi, trans kişiler hakkındaki “ayrıştırıcı” olduğu iddia edilen sözlerini öne sürerek Rowling’in Harry Potter sergisindeki eserlerini kaldırdı. Harry Potter’a dair parçalar müzenin “Fantasy: Worlds of Myth and Magic” kısmında sergilenmeye devam ederken yazarına dair bütün içerik sergiden çıkarıldı. Müze idaresi, Rowling’in ismi veya herhangi bir görseli ile müzede yer almasına müsaade etmiyor. Geçen haftalarda kendisi de trans bir kişilik olan müzenin sergi projeleri müdürü Chris Moore, blog yazısında J.K. Rowling’in sergiden çıkarılma kararını duyurmuş, “Malum kişinin nefret dolu ve ayrıştırıcı sesi biraz fazla çıkıyor, bu yüzden de görmezden gelmek epey zor” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...