Brüksel’de Fener alayı! Sarı-lacivertliler Union SG’yi çimlere gömdü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan sarı lacivertlilerde perdeyi açan isim Belçikalı golcü Batshuayi oldu. Oosterwolde 70 metrelik deparı golle bitirdi. Uzatma dakikalarında Tadic penaltıdan çeyrek finalin kapılarını ardına kadar açtı.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ

AVRUPA’DA BİR BAŞKA

Süper Lig’deki şampiyonluk hasretini dindirmek için bu sezon son yılların en iddialı kadrolarından birini kuran Fenerbahçe, Avrupa’da unutulmaz bir sezona doğru yol aldı. Konferans Ligi’nde grubunu lider tamamlayan ve doğrudan son 16 turuna kalan sarı lacivertli takım, Belçika futbolunun son yıllardaki yükselen değeri Union Saint-Gilloise takımını deplasmanda 3-0 mağlup etti ve çeyrek final kapılarını ardına kadar araladı. Goller Batshuayi, Oosterwolde ve Tadic’ten geldi.

JOKER OOSTERWOLDE

Karşılaşmada gol perdesi maçın 20. dakikasında açıldı. Ligdeki santrfor rotasyonunda Dzeko’nun ardında kalan Batshuayi, ülkesinde oynanan karşılaşmada Cengiz’in kullandığı duran top savunmadan sekince fırsatçılığını konuşturdu ve düzgün bir vuruşla fileleri sarstı. Fenerbahçe’de 35’te sakat stoperler kervanına son dönemdeki yüksek formuyla göz dolduran Çağlar da eklenince Ferdi oyuna dâhil oldu. İsmail Kartal; Ferdi’nin beke geçmesiyle Oosterwolde’yi ise stopere kaydırdı.

Brüksel’de Fener alayı! Sarı-lacivertliler Union SG’yi çimlere gömdü - 1. Resim

KADIKÖY’E BEKLERİZ

Maçın ikinci yarısı üçlü savunma oynayan ev sahibi takımın baskısıyla geçerken, 68’de Krunic ve Kent ile oyuna taze kanlar süren İsmail Kartal’ın planları işledi. 78’de Dzeko şiddetini çok iyi ayarladığı bir pasla savunmadan kopup gelen Oosterwolde’yi kaçırdı ve Hollandalı oyuncu orta sahadan rakip ceza sahasına kadar sürdüğü topu net bir gol vuruşuyla tamamladı 2-0. Maçta son sözü 90+3’te penaltı vuruşuyla Tadic söyledi ve tur kapısı aralandı. Rövanş 14 Mart’ta Kadıköy’de.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...