Ömer Kutluay coştu, Türkiye'de 2'de 2 yaptı
U17 Milli Takımımız, Basketbol FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu ikinci maçında Slovenya'yı 87-66 yendi ve 2'de 2 yaptı.
- Maçın skoru 87-66 Türkiye lehine sonuçlandı.
- U17 Milli Takımı'ndan Ömer Kutluay, 26 sayı, 9 ribaund ve 10 asist ile maçın en skorer ismi oldu.
Basketbol FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu ikinci maçında Türkiye, Slovenya'yı 87-66 mağlup etti.
U17 Milli Takımı'nda Ömer Kutluay; 26 sayı, 9 ribaund ve 10 asist yaparak maçın en skorer ismi oldu.
Filenin Efeleri, Belçika'ya set vermedi
Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan müsabakanın ilk periyodunu 21-18 önde tamamlayan milli takım, soyunma odasına 40-36 üstün gitti.
İkinci yarıda farkı açan Türkiye, üçüncü çeyreğini 63-50 önde geçtiği karşılaşmayı 87-66 kazandı.
Ay-yıldızlılar, C Grubu'nda ikinci galibiyetini aldı. Slovenya ise ikinci yenilgisini yaşadı. Türkiye, gruptaki üçüncü maçını 30 Haziran Salı günü Porto Riko ile yapacak.
BAKAN BAK DA MAÇI İZLEDİ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, karşılaşmayı takip etti.
Bakan Bak, mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle izledi.
A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI DA DESTEK İÇİN BGM'DE
Müsabakayı A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ve teknik ekibi de takip etti.
2027 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Bosna Hersek ve İsviçre ile yapacağı maçların hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren ay-yıldızlı ekip, genç millileri yalnız bırakmadı.
Başantrenör Ergin Ataman, mücadeleyi Türk basketbolunun efsane isimlerinden Aydın Örs ve yardımcıları ile yan yana izledi. Milli basketbolcular da karşılaşmayı takip etti.
Taraftarlar, milli oyunculara büyük ilgi gösterdi. Ay-yıldızlı basketbolcular, taraftarların fotoğraf ve imza isteklerini geri çevirmedi.
