Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Twitter, Trump ile savaşmaya devam ediyor

Düzenleyen:
Twitter, Trump ile savaşmaya devam ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter, ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a uyguladığı yasakların ardından davalarla boğuşuyor. Twitter, davaya bakan yargıçtan ilginç bir talepte bulundu.

6 Ocak günü ABD’de yaşanan Kongre baskınının arkasında olduğu düşünülen ABD’nin eski başkanı Donald Trump, sosyal medya şirketleri ile uğraşmaya devam ediyor. Çünkü Twitter, attığı tweet’ler nedeniyle Donald Trump’ın hesabını askıya aldı. Ayrıca Facebook ve YouTube da Trump’ı engelledi. 

Trump’ın sosyal medya devlerine açtığı davalar devam ederken, Twitter’dan bir adım geldi. Sosyal medya şirketi, yargıçtan davayı düşürmesini talep etti. Çünkü Twitter’a göre ifade özgürlüğü bu davada yanlış yorumlanıyor. 

TWITTER, KURALLARIN AÇIK OLDUĞUNU VURGULADI

Sosyal medya şirketi, hoşlanmadığı konuşmalara ev sahipliği yapmak zorunda olmayan özel bir şirket olduğunu vurguladı. Ayrıca Trump'ın sosyal ağı kullanmaya başlarken kabul ettiği kuralları defalarca ihlal ettiğini belirtti.

Twitter, Trump ile savaşmaya devam ediyorTwitter, platformdaki zorunlu bir yasağın göz ardı edilmesinin "anayasa hukukunun temel ilkelerine" ters düşeceğini açıkladı.

Bu arada Twitter, 6 Ocak'taki Capitol saldırısı öncesinde Trump'ın tweetlerini sadece yanıltıcı olarak işaretlemişti. Ancak Trump, benzer tweet’lere devam edince tamamen men etti. Trump cephesinde ise yeni gelişmeler var. Trump, Truth Social isimli bir sosyal ağ kurdu. Truth Social’ın kendisi gibi susturulmuş kişilerin sesi olacağını iddia ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...