Türkiye’ye gelmesi beklenen Realme GT 2’nin piyasa tarihi açıklandı

Düzenleyen:
Türkiye’ye gelmesi beklenen Realme GT 2’nin piyasa tarihi açıklandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Realme, yeni akıllı telefon modeli Realme GT 2 Pro'nun çıkış tarihini sonunda açıkladı. Cihazın teknik ayrıntıları kısa süre önce ortaya çıkmıştı.

Huawei, Xiaomi, OPPO, OnePlus, Realme... Çin merkezli teknoloji devlerinin yükselişi hızla devam ederken, ürettikleri cihazlar ve yazılımlar dünyanın dört bir yanında kullanılır hale geldi. Bu şirketler arasında yer alan Realme, ülkemizde de akıllı telefon modellerini satışa çıkarıyor. Daha çok uygun fiyatıyla dikkat çeken akıllı telefonlar, pek çok kullanıcının tercihi oluyor. 

Realme şirketinin kurucusu ve CEO’su Sky Li, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Teknoloji şirketinin CEO’su, Realme GT 2 Pro’nun 4 Ocak’ta Çin’de düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacağını açıkladı. Akıllı telefon modelinin küresel versiyonunun Türkiye’de de piyasaya sürülme ihtimali bulunuyor. 

GT 2 PRO, İLKLERLE GELECEK

Çinli şirket, kısa süre önce GT 2 Pro’nun bazı ilklere sahip olacağını açıkladı. Cihazın, ilk biyo-tabanlı akıllı telefon tasarımını barındırdığı belli oldu. Bununla birlikte, akıllı telefonun tek "ilk" niteliğindeki özelliği bu değil. 

Türkiye’ye gelmesi beklenen Realme GT 2’nin piyasa tarihi açıklandı

Realme GT 2 Pro, ilk olma özelliği taşıyan 150 derecelik ultra geniş kamerayla gelecek. Teknik ayrıntılarına bakıldığında akıllı telefon modelinin Qualcomm'un yeni Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle çalışacağı tahmin ediliyor.

Bunun dışında, depolama tarafında da büyük bir yükseltme görünüyor. Çünkü söylenti ve sızıntılara göre, 1TB depolama alanına sahip olacak. Realme GT 2 Pro'nun, 6.7 inçlik QHD + 120 Hz (tazeleme hızı) Samsung AMOLED ekrana ve 65W hızlı şarja sahip olması bekleniyor.

Telefonun ön kamerası 32 megapiksel iken üçlü arka kameralardan biri 1/1,5 50 megapiksel sensör yer alacak. Ayrıca arka ana kamera 50 megapiksel ultra geniş açılı olacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...